2024.05.16., csütörtök - Mózes, BotondZalaegerszeg időjárása

Archivum

Személyiségünkhöz válasszunk ékszert

2010. december 14. kedd, 09:33
Címkék:

Az ékszer a kultúra része, a világ minden részén az értéket és a szépséget jelenti. A Böjte Ékszer története 1989 novemberében kezdődött Zalaegerszegen.  A vállalkozást Böjte Katalin ötvösmester és férje, Böjte Sándor alapították, megnyitva első műhelyüket/boltjukat. Az évek során folyamatosan a magas minőségre és a vásárlókkal való kitűnő kapcsolat építésére törekedtek, Böjte Katalin ötvösmester 35 éves szaktudásának legjavát nyújtva a mindennapi munka során.

 

zeg76.jpg

Szakmai elismerések a Böjte ékszernek

A növekvő vevőkör, a folyamatosan bővülő és megújuló különleges árukészlet, a Böjte Ékszer műhelyében készülő alkotások sikere – mint például a Zala Szépe koronák a Tahiti Gyöngy Trófea nemzetközi verseny díjai, különböző hazai és külföldi kiállításokon való részvétel – a vállalkozás fejlődéséhez vezetett.

A Böjte Ékszer nagyszámú és folyamatosan bővülő elégedett vásárlóival, hazai és nemzetközi szakmai sikereivel, médiamegjelenéseivel és a családi tradíciók tiszteletével immár a magyar ékszerész szakma egyik legszínvonalasabb vállalkozása. Böjte Katalin ötvösmester tavaly magas szakmai elismerést, idén pedig az „Év zalai ékszerész vállalkozója” díjat kapta. A közelgő ünnepekről és az aktuális trendekről Böjte Sándor Zsoltot, a kft. kereskedelmi vezetőjét kérdeztük.

„Az óra, ékszer divat gyorsan változik, évente jelennek meg újdonságok. Ami a trendet illeti: manapság a nagy a mutatós, a látványos, a végletekig leegyszerűsített formák, a nagyméretű színes kövek, a hippikorszakot idéző ékszerek a trendek.”
De vajon bőrünkön vagy ruhánkon mutatnak-e jobban az egyes darabok? Böjte Sándor személy szerint a bőrön viselt ékszert tartja esztétikusabbnak.

Ez alól egyedüli kivétel, a hölgyek esetében a garbó, amihez nagyon jól illik egy-egy hosszú lánc, valamilyen látványos medállal a végén. A kereskedelmi vezető eloszlatta azt a tévhitet is, miszerint ékszert csak nőknek szokás ajándékozni. „A reklámkampányoknak köszönhetően ma már egyre több férfi visel ékszert, s nemcsak karórát. Sokan keresnek láncot, valamilyen férfiasabb stílusú medállal, de divat a vastagabb karkötő is.”

 

zeg75.jpg

 

Kérdésünkre, hogy van-e különbség a hétköznapi és az ünnepeken viselt ékszerek között, Böjte Sándor azt felelte, hogy egyre inkább elmosódnak a határok. A divat ugyanis olyan gyorsan változik, hogy mind időben, mind anyagilag nehéz követni a tempót. A legtöbben inkább a sportosan elegáns ékszereket keresik, amiket hétköznapi és alkalmi ruhákhoz is fel tudnak venni.

„Mindenkinek személyisége határozza meg az ékszerviseletet. Azt szoktuk javasolni, hogy ne feltétlenül azt az ékszert vegyék meg, amelyik drága, hanem amelyikben jól érzik magukat. Ami megy az egyéniségükhöz, ruhájukhoz, stílusukhoz. Mi nem csak egyszerű ékszerészek, hanem a hozzánk betérő egyének ékszerészei vagyunk. A személyiséghez igyekszünk formát választani. Úgy tűnik, ez eredményes, hiszen nagyon sok a visszatérő vendég, akiket nagy örömmel fogadunk.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK