2024.04.29., hétfő - PéterZalaegerszeg időjárása

Archivum

Szüret és vadászati évadnyitó Egerszegen

2012. augusztus 31. péntek, 16:48
Címkék:

Ma délután hivatalosan is kezdetét vette Zalaegerszegen az V. Belvárosi Szüret és Zalai Teríték rendezvény. Mint az az eseményt megelőző sajtótájékoztatón elhangzott: idén először szorosan összekapcsolódik a Szüret a sohollári Zalai Vadászati Évadnyitóval. Gyutai Csaba polgármester elöljáróban elmondta a kettős rendezvény célja, hogy népszerűsítsék az egyre fejlődő borászati kultúrát, valamint a vadászatot és a zalai erdőkben rejlő egyéb kincseket- például a gombát. Nem véletlen, hogy az idei szüret programja számos gasztronómiai meglepetést kínál, "Zalai teríték" címmel: vad és gombaételek, valamint tradicionális zalai falatok kerülnek az asztalra.

szuret 1

Bor a belvárosban, szarvasbőgés Soholláron


Takács Pál a Szép Zala Vadászati Társaság elnöke elmondta: a vadászati évadnyitót ebben az esztendőben ismét Sohollárban rendezik meg. Az előző években próbálkoztak más helyszínekkel is, ám ez a terület bizonyult eddig a legmegfelelőbbnek. Szeptember elsején, szombaton déltől várják az érdeklődőket a 75-ös főút melletti vadászati helyszínre, ahol számtalan izgalmas programmal találkozhat a betérő. Többek között szarvasbőgő-bemutató, vadfőzőverseny, kutyaszépségverseny, vadászkutya-bemutató és agár-futtatás is szerepel a késő délutánig tartó repertoáron. Az elnök szeretné, ha minél többen kilátogatnának az eseményre, annál is inkább, mert a rendezvény nem zártkörű. Mint fogalmazott: kinyitották a kapukat, s nemcsak vadászokat várnak az évadnyitóra, hanem mindenkit, aki kicsit is érdeklődik az erdők világa iránt.

A sajtótájékoztatón Ferencz András a fesztivál produkciós vezetője elmondta: soha ennyi borász nem jelentkezett még a Belvárosi Szüretre, így összesen 25 stand fogadja a vendégeket a borutcában. A Dísz téren pedig 40 árus kézműves-termékeiből lehet válogatni.

szuret 2

Tompagábor Kornél fesztiváligazgató örül, hogy az ötödik alkalommal megrendezésre kerülő szüreti mulattság kezdi "kinőni" magát. Jelzi ezt az is, hogy a program az NKA és a Magyar Turizmus Zrt. közös pályázatán sikeresen szerepelt, így ennyivel is több pénzt tudtak áldozni a háromnapos fesztiválra.

A megnyitón felvonultak a bor- és mézlovagrendek, valamint a vadásztársaságok képviselői. A közönséget a nagyszínpadnál Balaicz Zoltán alpolgármester és Mártonné Máthé Kinga, a Magyar Turizmus Zrt. belföldi igazgatója köszöntötte. Ha az időjárás is engedi, a hétvége folyamán számos könnyűzenei koncert, vásár és borászati-gasztronómiai program várja az érdeklődőket.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK