2024.05.16., csütörtök - Mózes, BotondZalaegerszeg időjárása

Archivum

Tárlatnyitó papírcsíkokon

2011. február 22. kedd, 13:14
Címkék:

 171,5 centiméter magas. Zalaegerszegen született. Fontos számára az őszinteség. Körforgalomban még bizonytalanul vezet. Kőfaragó, de képeket is fest, sőt szobrokat is készít. Főleg grafittal és tussal dolgozik. Képarányai furcsának tűnnek a kerethez képest, de a mű ezzel együtt válik teljes egésszé.

 

Tusrajzok és színes vonalak hónapja

zeg51.jpg


Rozmán Balázsról szólnak a fenti állítások, melyek a Martonosi Galériában hangzottak el a minap egy kiállításmegnyitón. Tóth Norbert képzőművész-rajztanár olyan beszédet szeretett volna mondani barátai tárlatán, melynek legalább egy-egy mondatára emlékeznek a hallgatók/látogatók. A szöveget ezért papírcsíkokra vágta, s mondatonként megkapták a jelenlévők.

A „12 hónap a kultúráért és a művészetért” programsorozat keretében a galéria minden hónapban két-két fiatal helyi alkotót mutat be. Rozmán Balázs mellett most Gyerák Petra állította ki festményeit. Ő is zalaegerszegi. Az ízlése rendkívüli. Kiváló képkeretező. Jelenleg várandós. Régen táncos akart lenni vagy cipőkészítő. Színes rajzai, festményei ihletett állapotban, gyorsan készülnek. Nem szereti, ha sokat beszélnek alkotásairól.

A papírcsíkok így gyorsan elfogytak. „A kiállítást megnyitom” – tépte le az utolsó darabot Tóth Norbert. (Ez a kézzel írott papírdarab e sorok írójánál megtekinthető.)

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK