2024.05.03., péntek - Tímea, IrmaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Te szedd!

2012. május 22. kedd, 16:08
Címkék:

Vas és Zala megyében eddig összesen több mint ezernégyszázan - civil szervezet, közösség, magánszemélyek - regisztrálta magát a június 2-ára meghirdetett, "Te szedd! - Összefogás a Tiszta Magyarországért" elnevezésű országos környeztvédelmi akciónapra - közölte sajtótájékoztatóján kedden Szombathelyen Nádor István, a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság vezetője.

 2teszedd

Vas és Zala megyéből már több mint ezernégyszáz regisztráció érkezett

A két megyében hatvan úgynevezett hulladékpontot jelöltek ki, de ezek száma csakúgy mint a résztvevőké még jelentősen bővülhet a május 30-i regisztrációs határidőig - mondta.

Akik regisztráltatják magukat, emailben visszaigazolást kapnak és a lakóhelyükhöz legközelebb eső hulladékponton kapcsolódhatnak majd be a közös munkába - fűzte hozzá.

Idén országszerte a vízügyi igazgatóságok végzik a helyi környezetvédelmi felügyelőségekkel és a nemzeti környeztügyi intézetekkel, valamint nemzeti parkokkal közösen a Vidékfejlesztési Minisztérium és a Belügyminisztérium által meghirdetett akció szervezésének koordinálását, melyhez csatlakozni továbbra is az akció www.teszedd.hu internetes honlapján lehet - közölte.

Nádor István elmondta: Vas és Zala megyébe már megérkezett hétezer darab Te szedd! felíratú műanyag szemetes zsák és ugyanennyi műanyag kesztyű, amelyet az akció előtt polgárőrök fognak szétosztani a helyszíneken.

Az igazgató hangsúlyozta: az akció során most kizárólag háztartási hulladékot szednek össze és csak a már említett zsákokba helyezett szemetet szállítják el a gyűjtőpontokról.

Nádor István szólt arról is, hogy tavaly az önkéntesség éve jegyében megrendezett, szintén országos hulladékgyűjtő akcióban Vas és Zala megyében összesen 271 helyszínen, 9 ezer önkéntes, 155 tonna szemetet gyűjtött össze.

Szavai szerint hasonló eredménnyel idén is elégetettek lennének.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK