2024.05.02., csütörtök - ZsigmondZalaegerszeg időjárása

Archivum

GébArt huszonötödször

2016. július 18. hétfő, 16:00
Címkék:

Augusztus elsején nyitja meg kapuit - immár 25 alkalommal - a GébArt Nemzetközi Művésztelep. A Gébárti-tó partján lévő képzőművészeti alkotótábort idén is Budaházi Tibor festőművész vezeti. A jubileumi évforduló alkalmából pedig egy átfogó kiállítás is nyílik augusztus 2-án a Városi Hangverseny –és Kiállítóteremben.

img 7937 2

Budaházi Tibor a 2015-ös GébArt-művésztelepen

Művésztelep és jubileumi tárlat augusztus elején

A művésztelep vezetője érdeklődésünkre elárulta: az idei táborban Zalaegerszeget Frimmel Gyula grafikusművész és Horváth László szobrászművész képviseli. Rajtuk kívül Drozsnyik István festőművész, Kelemen Benő grafikus és Robert Almási festőművész lesznek a meghívottak – utóbbi alkotó Szlovákiából érkezik. A mostani művésztelepnek nem lesz kötött témája, mindenki szabadon alkothat majd a tó partján.

Budaházi Tibor arról is beszámolt, hogy a közelmúltban Rómában nyílt egy csoportos tárlat az ottani magyar akadémián, melyen ő is szerepel alkotásaival. Mint ismert, a képzőművész tavaly ősszel egy hónapos tanulmányúton járt az olasz fővárosban ösztöndíjasként. A mostani kiállításra ott készült és régebbi munkáit vitte el. A csoportos tárlaton a többi ösztöndíjas pályatársával együtt vesz részt.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK