2024.05.03., péntek - Tímea, IrmaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

A Göcseji Múzeum kapta a Magyar Vidéki Múzeumok Szövetsége Különdíját

2023. június 05. hétfő, 19:44
Szerző: -pet-; Fotó: ZalaMédia archív/pP
Különdíjas lett a múzeumok szakmai versenyében a Göcseji Múzeum. Ma délelőtt a budapesti Ludwig Múzeumban átadták "Az év múzeuma" kitüntető címeket, melynek sokáig esélyese volt a zalaegerszegi intézmény is (erről a lehetőségről korábban több sajtóorgánum és maga a múzeum is beszámolt internetes oldalain).

Fotó: ZalaMédia archív/Pánczél Petra

A „nagy múzeumok” kategóriájában végül "Az Év Múzeuma 2023" elismerést a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum nyerte, a sokrétű, stratégiai alapú, példamutató, úttörő jellegű fejlesztéseiért, az Erdély tájegység létrehozásáért és működtetéséért, a hazai múzeumügyet szolgáló, hosszú évek óta folytatott szakmai tudásmegosztásért.
A Göcseji Múzeum a Magyar Vidéki Múzeumok Szövetsége KÜLÖNDÍJÁT kapta, az intézmény stratégiai alapú fejlesztéséért, épületének példaértékű megújításáért, a múzeumi szolgáltatások széleskörű bővítéséért - adta hírül a Göcseji Múzeum a Facebook oldalán. (Az örömhírről később Balaicz Zoltán polgármester is beszámolt a közösségi oldalon.) Az elismerést a város nevében Gecse Péter, Zalaegerszeg alpolgármestere, az intézmény nevében pedig Dr. Kostyál László múzeumigazgató vette át a fővárosi rendezvényen. 

"Az Év Múzeuma" díjat a Pulszky Társaság 1996-ban alapította, célja az elmúlt évben jelentős eredményeket felmutató muzeális intézmények díjazása. Az elismerésre az az intézmény számíthat, amelyik sikereit stratégiai alapú fejlesztéseknek köszönheti és a múzeumi tevékenység valamennyi területén – épületei komplex fejlesztésével, a gyűjteményezéstől a gyűjteményei feldolgozásán és közreadásán, tudományos munkáján túl a közönségkapcsolataival, ismeretátadási tevékenységével, a közösségekkel kialakított kapcsolatai erősítésével – kiegyensúlyozott fejlődést ért el, és egy vagy több területen a csúcsra jutott - olvasható többek között az országos magyarmuzeumok.hu oldalon.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK