2024.04.29., hétfő - PéterZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Ajándéktárgyak 3D nyomtatóval

2023. december 10. vasárnap, 13:34
Szerző: -pet-; Fotó: pP
A szombati adventi családi napon mutatta be a zalaegerszegi Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár azt pályázati forrásból vásárolt 3D nyomtatógépet, mellyel egyedi tárgyak készíthetők.

 A közönség is kipróbálhatta a könyvtár legmodernebb eszközeit

Tóth Renáta igazgató lapunknak elmondta, hogy az egésznapos program során sokan keresték fel a könyvtár rendezvénytermében kialakított DeákDekor makerspace szigetet. Itt egy 3D nyomtató, valamint egy szintén új, speciális vágógép segítségével karácsonyfadíszeket, sütemény-kiszúróformákat és más egyedi tárgyakat, dekorációkat készíthettek az érdeklődők.

Tóth Renáta (középen) és a könyvtár "makerspace" csapata

Az eszközöket most próbálta ki először a könyvtár a nyilvánosság előtt, ami a kollégáknak is egyfajta tanulás, kísérletezés. A jövő évtől ugyanis havi rendszerességgel működne a DeákDekor műhely, és a csoportos foglalkozások elindítása előtt mindenképpen szerettek volna egy „próbanapot” – fogalmazott az igazgató. Hozzátéve, hogy az eszközök bemutatkozása jól sikerült.

Tóth Renáta szerint fontos, hogy manapság olyan közösségépítő programokat is szervezzenek a könyvtárak, ahol a kreativitás, a tanulás és a modern eszközök alkalmazása egyszerre van jelen. Az egyes foglalkozásokhoz természetesen könyveket is ajánlanak a vendégeknek.

Egy speciális vágógép segítségével matricák is készültek

Az intézmény jövőre egy nagyobb kapacitású, „okosabb” 3D nyomtatót is vásárol pályázati forrásból, így 2024-ben már két eszközzel dolgozhatnak a DeákDekor program résztvevői.

A szombati családi napon barkácsműhely, mézeskalács-készítő workshop, aromasziget, csokikóstolás és karácsonyi koncert is várta az érdeklődőket.
 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK