2024.04.29., hétfő - PéterZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

André Zoltán munkáiból nyílt kiállítás a Pannon Egyetemen

2024. április 16. kedd, 10:13
ZalaMedia
André Zoltán építész, grafikus, fotográfus „Vonalgyakorlatok” című kiállításának megnyitójára került sor hétfő délután a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központjában. Úttörőnek tekinthető a tárlat, mivel az Innovációs és Tudásközpont földszintjén első alkalommal került megrendezésre képzőművészeti kiállítás.

„A rajzok egy ideális, képzelt világba vezetnek el minket. A fotók és a festmények bepillantást adnak a természet és az épített környezet szépségeibe.”- vezette fel a 32 képet bemutató kiállítást Fehérné Fehér Piroska marketing referens.

A tárlatmegnyitóra a megyeszékhely kiemelkedő művészei is eljöttek, Zalaegerszeg Megyei Jogú Város képviseletében pedig Velkey Péter kulturális főtanácsadó vett részt az ünnepségen.

Az ünnepélyes megnyitón Decsi Péter megbízott főigazgató köszöntötte az érdeklődőket, aki beszédében utalt arra, hogy a Zalaegerszegen végzett hallgatók 80 százaléka a megyében helyezkedik el, míg André Zoltán hosszú budapesti tartózkodás után tért vissza Zalába.

A folytatásban a kiállítás ötletgazdája és főszervezője, dr. Bérces Edit főiskolai docens köszöntötte a jelenlévőket. A kiállítást dr. Kostyál László művészettörténész, a Göcseji Múzeum tudományos igazgatója nyitotta meg.

- André Zoltánnak az alkotásain, az elvonatkoztatásnak, az absztrakciónak a különböző fázisai jelennek meg. Ezek az épületek egy idő után egyre inkább összemosódnak,  vibrálnak, összeolvadnak, már nem lehet pontosan tudni, hogy most ezeket az épületeket hogyan is látjuk, oldalról vagy felülről. Mintha alaprajzok lennének; teljesen elvonatkoztatott és absztrakt formát öltenek - fogalmazott dr. Kostyál László. Kiemelte, hogy ezek a képek, melyek ideál városokat ábrázolnak mindenekelőtt nyugalmat és békességet árasztanak, és ez különösen fontos a mai világunkban.

 Az ünnepi alkalmat a Pálóczi Horváth Ádám Zeneiskola növendékeinek előadása foglalta keretbe, akiket Zumbók-Jakobovics Nikoletta vezényelt.
 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK