2024.04.29., hétfő - PéterZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Átadták a 2023-as Pannon Tükör díjat

2023. december 08. péntek, 12:06
Szerző: ZalaMédia; Fotó: zalaegerszeg.hu
A Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban mutatták be a Panon Tükör regionális művészeti és kulturális folyóirat idei két utolsó (5-6.) számát. Az est folyamán adták át a Pannon Tükör szerkesztősége által alapított díjakat is három kategóriában.

 Lapunk munkatársa is a kitüntetettek között

Lapunk munkatársa, Pánczél Petra a kritika-tanulmány kategóriában, míg a két budapesti: Regős Mátyás költő, író, a líra, Szolcsányi Ákos író, költő műfordító pedig a próza kategóriában kapott elismerést. Mindhárman szerzői a kulturális folyóiratnak.

Balaicz Zoltán, Bubits Tünde, Pánczél Petra, Nagygéci Kovács József (Forrás: zalaegerszeg.hu/Tóth János)

A Pannon Tükör esten részt vett Balaicz Zoltán polgármester, aki beszédében megköszönte azt a magas színvonalú szakmai munkát, amit a folyóirat szerkesztői és közreműködői végeznek. Hozzátette: büszkék arra, hogy az önkormányzat támogatja a lap kiadását, az anyagi forrás a jövőben is biztosított. A rendezvényen a két budapesti kitüntetettel videófelvételt láthattak az érdeklődők, akikkel Nagygéci Kovács József online-főszerkesztő beszélgetett. 

Az eseményen személyesen Pánczél Petra vette át az elismerést Balaicz Zoltán polgármestertől, aki méltatta lapunk munkatársának több évtizedes újságírói munkáját és a kulturális szférában való tevékenységét. Mint fogalmazott: „olyan ember segíti munkánkat, aki nyitott szemmel jár, őszinte, és gondolatait, akár dicsérő, akár kritikus, jószándékkal, előre mutatóan meg is fogalmazza.”

A két lapszámról bővebben Bubits Tünde főszerkesztő és Nagygéci Kovács József szólt, a jelen lévő szerzők pedig a megjelent írásaikból olvastak fel részleteket.
     

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK