2024.04.27., szombat - ZitaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Együttműködés Bagod és a Göcseji Múzeum között

2023. március 12. vasárnap, 19:12
Szerző: Vadas Zsuzsa; Fotó: Göcseji Múzeum
Nagyon régi, és kiváló munkakapcsolat van Bagod község önkormányzata és a Göcseji Múzeum között. Ennek részleteiről beszélt Sipos Ferenc polgármester és dr. Kostyál László múzeumigazgató, amikor a sajtó nyilvánossága előtt együttműködési megállapodást írt alá.

Egy megállapodásnak köszönhetően a bagodiak ingyenesen látogathatják a múzeumot 

Sipos Ferenc és Kostyál László

Ennek értelmében a bagodi lakosok, a község iskolájába és óvodájába járó gyerekek ingyenesen látogathatják a múzeum állandó és időszaki kiállításait, valamint a Mártirok úti kommunizmus áldozatainak emlékhelyét. Mint Sipos Ferenc fogalmazott, az Elődeink élete című állandó kiállításra két alkalommal tárlatvezetést is biztosít az intézmény. A belépéshez a bagodi lakhely igazolása szükséges, a látogatási díjat egy projekt keretében az önkormányzat fizeti. A kedvezmény várhatóan október végéig tart.

Dr. Kostyál László a község és az intézmény kapcsolatáról szólt. Felidézte, hogy 2019-ben Béres Katalin történész-főmuzeológus volt a szerzője a Bagod – egy Zala menti falu évszázadai című kiadványnak, 2020 nyarán pedig a közösségi régészet jegyében, önkéntesek részvételével, ásatásokat folytattak a Göcseji Múzeum régészei Bagod határában, ahol római kori nyomokra és értékes leletekre bukkantak. Mint elhangzott, lényegesen több embert vonzottak az ásatások, mint gondolták.

A polgármester hozzátette: létrehoztak egy ókori római szabadtéri pihenőhelyet, melynek ünnepélyes avatásán jelen volt a község németországi testvérvárosának delegációja is.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK