2024.05.01., szerda - Fülöp, JakabZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Hétvégi üzemmódra vált a bábszínház

2020. szeptember 17. csütörtök, 20:26
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Performansszal próbálja megszólítani a zalaegerszegi közönséget a Griff Bábszínház. Csütörtök és péntek délután a Dísz téren „kampányol” a társulat, felhívva a figyelmet arra, hogy a járvány idején is biztonsággal el lehet vinni a gyerekeket a bábszínházba.

A levegőt fertőtlenítik, várják a családokat

A napokban Szűcs István, a társulat igazgatója közleményében arról tájékoztatta a sajtót, hogy a bábszínház a koronavírus-járvány miatt sajnálatos módon abba helyzetbe került, hogy az óvódai és iskolai csoportokat szervezetten nem viszik el az előadásokra a pedagógusok. Ezért szeretnék növelni a hétvégi bemutatók számát, remélve, hogy a szülők szívesen eljárnak gyerekeikkel a bábszínházba. Mivel a hétvégi játszás a sok bérletes előadás miatt korábban háttérbe került, kell egy kis idő, hogy a potenciális közönség hozzászokjon ehhez az új formához. Ezért is kampányolnak játékosan a belvárosban, melynek részeként tiszteletjeggyel ajándékoznak meg egy-egy szerencsés családot.

A bábszínházban komolyan veszik a járványügyi előírásokat, mint arról az igazgató beszámolt, egy ózongenerátort is beszereztek, így a nézőtér levegőjét az előadások között fertőtlenítik.

 

Szeptember 19-én a Széttáncolt cipellők, 20-án A három kismalac, 26-án a Kézzel-lábbal című bábjátékkal várják a legkisebb korosztályt, szeptember 27-én a Moha és páfrány, október 3-án az Ecki, Becki, Tengerecki, október 4-én pedig a Pötty kerül színre. (A részletes program a bábszínház honlapjáról, és Facebook oldaláról is elérhető.)

Közben a társulat megkezdte az Égig érő fa próbáit is, melynek a premierjére október 17-én kerül sor. 
 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK