2024.04.27., szombat - ZitaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

LélekTánc színház a vonyarci Szent Mihály-dombon

2023. augusztus 29. kedd, 10:48
Közlemény; ZalaMédia
A Lámpás ’92 Közhasznú Alapítvány és az Imre Sándor Szeretetszínház szeretettel mutatja be annak a rendhagyó társművészeti együttműködésnek a premier előadását, melyet tavaly novemberben Vonyarcvashegyen indítottak útjára.

Értelmi fogyatékkosággal élő képzőművészek és színművészek közös színházi előadása 

Az előadás különlegessége, hogy színház és képzőművészet "közös keringője" lesz látható a Jónás könyve című darab kapcsán. A színjátékot 2023. szeptember 2-án, 20.00 órai kezdettel a csodálatos panorámájú vonyarcvashegyi Szent Mihály-dombon mutatják be. (Művészeti vezetők: Bartokos Tamás, rendező/igazgató és Pető Hunor, Munkácsy-díjas képzőművész.) A premier előtt 19.00-kor a helyszínen a Balaton Art Alkotóközösség és az Alapítvány festményeiből nyílik kiállítás L’ArtBalatON címmel.

A Lámpás ’92 Alapítvány három évtizede több száz fogyatékossággal élő ember lakhatását, foglalkoztatását, művészeti képzését, valamint rászoruló gyermekek ellátását teszi lehetővé családias környezetben. Az együttműködés egy olyan program keretében valósul meg, amely két évtizede nyújt lehetőséget az ország és a Kárpát-medence számos pontján élő tehetséges értelmi sérült felnőttek művészeti képzésére, mely által a képzőművészet eszközeivel kifejezhetik gondolataikat, érzéseiket.

A rendezvényen bemutatják azt a design kézműves termékcsaládot is, melyet Vonyarcvashegyre és a Balatonra közösen dolgoztak ki az Alapítvány tervezői és fogyatékosággal élő kézműves kismesterei.

Rossz idő esetén, a Vonyarcvashegy Művelődési Házban szervezik meg az eseményeket

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK