2024.04.29., hétfő - PéterZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Marancsics Erika amatőr fotós képei a tudásközpontban

2023. október 17. kedd, 17:59
Szerző, fotó: Bánfi Kati
Marancsics Erika amatőr fotós első kiállítása nyílt meg „Úton” címmel a zalaegerszegi Göcseji Tudásközpontban. A kiállító néhány éve, még aktív pedagógusként és hivatása révén a természet rajongójaként iratkozott be egy helyi fotóstanfolyamra, ahol egyéni látásmódja mellé sok technikai tippet és főleg bíztatást kapott.

A fotózás útján

2019 óta pedig egyre több sikert és egyre nagyobb nyilvánosságot ér el fényképeivel. Témák szerint rendezve láthatók a tárlat képei november 2-ig. A megnyitón egyik tanára, mentora, Gácsi Gergő, analóg fotós beszélt büszkén tanítványáról. (Másik tanára Bolla Gábor). 

- Megjelent nálunk a képzésen egy őskövületnek számító fényképezőgéppel, de a jó látásmódja nagyon hamar megmutatkozott. Manapság nagyon sokan fotóznak, de egyre kevesebbeknek van látásmódja. Főleg az apróságok meglátása terén. Ami meg tud állítani. Bátornak kell lenni ezt megmutatni, aztán az üzenetet vagy megértik a szemlélők vagy nem. Gratulálok Erikának és kívánom, hogy legyen önmaga, mert ez a legfontosabb – mondta Gácsi Gergő. 

Erika pedig az érem másik oldalát elevenítette fel, azt a félszegséget, amellyel nem is biztos, hogy jó helyen jár érzéssel, a tanárokat több méteres körzetben kerülve kezdte meg fotós tanulmányait.  Aztán előbb csak a közösségi oldalon a barátok, ismerősök halmozták dicséretekkel, majd néhány munkáját beválogattak az utóbbi három év Sajtófotó kiállítására is.

Marancsics Erika és Gácsi Gergő

- Tavasszal találkoztam Pezzetta Umberto fotóriporterrel, és megkérdezte, mikor lesz kiállításom. Csodálkozva kérdeztem vissza, hogy nekem??? – mondta Erika majd engedte, hogy ebből a felvetésből valóság legyen, mely októberre testet is öltött. Köszönetet mondott még a képek profi előhívásáért a Kincses családnak. A látogatókat pedig tárlatvezetésre invitálta, ahol elmondta a fotók érdekességét, a felvételek keletkezési helyét, körülményeit. A válogatásban mindenki találhatott, több neki nagyon tetsző képet és néhány valóban szokatlan, de jó nézőpontot is. 

Erika munkáival a közeljövőben öröknaptáron is találkozhatunk, öt képét válogatták be. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK