2024.05.02., csütörtök - ZsigmondZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Mini kiállítás az Övegesben

2019. január 11. péntek, 17:22
Szerző: B.K.
Makett kiállításra invitálnak a szervezők az andráshidai Öveges ÁMK-ba. Hajdu István által készített miniatűr méretű harcijárművek és életképek tekinthetők meg itt január 28-ig.

A kiállító az Apáczai ÁMK-ban 2002 óta működő, nemzetközileg is jegyzett WolfPack Makett Klub alapító- és oszlopos tagja. Tárlatát Csalló István nyugállományú határőr alezredes nyitotta meg, aki harcászati szakemberként és helyi lakosként is elismerte a bemutatót.

A kiállítás lehetőséget ad az iskolában rendhagyó történelem órák lebonyolítására, valamint a diákok érdeklődésének függvényében, akár makettező szakkör is alakulhat az intézményben Hajdu István vezetésével, tette hozzá Domján István iskolaigazgató. Nem titkolt célja ugyanis a hasonló jellegű kiállításoknak az utánpótlás megtalálása.

A kiállító még hozzátette, manapság már nagyon élethűen megépíthetők a makettek, köszönhetően a darabonként 100-300 építőelemnek. Mindez persze türelmet és kitartást is igényel. De nemcsak attól aki alkot, hanem a környezetétől is. Elmondta, az ő hobbiját is erősen tolerálja a családja, főleg a felesége.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK