2024.04.29., hétfő - PéterZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Négy az egyben fotókiállítás

2023. november 26. vasárnap, 14:16
Szerző, fotó: Bánfi Kati
A Zalaegerszegi Fotóklub tagjainak fényképeiből nyílt kiállítás november 21-én az Apáczai Művelődési Központban. A képek december 19-ig láthatók nyitvatartási időben.

Tájak, természetképek, emberábrázolások 

Az 1962 óta működő klub jelenlegi elnöke, Zsirai Károly mutatta be lapunk kérésére röviden a tárlatot.

- Nem volt kötött téma, valójában a klubból négy tag hozta el az általa választott fényképeit, melyeket most egyszerre, egymás mellett mutatunk be. Én 2009 óta vagyok tagja a klubnak, azóta számos, legalább évi egy kiállításunk volt már. Míg korábban inkább augusztus végén, a Magyar Fotógráfia Napján állítottunk ki, most ezt az időpontot – alkalmazkodva a kiállítóhelyhez – áttettük novemberre. 

- A kiállítóknak vannak-e kedvenc témái?

- Igen, bár egyre magasabb szinten dolgoznak ezekkel. Literári doktor (dr. Literáti-Nagy Ferenc) és Ekler László a tájképek, természetfotók elkötelezettje, Bors Lajosné Kati az állatokat szereti megörökíteni, én pedig pályázatokon szoktam indulni, a modernebb képek és az emberábrázolás híve vagyok – mondta Zsirai Károly, aki többek között egymásra exponált fotókkal igyekezett érzéseket megjeleníteni. 

- A fotóklubról mondana néhány szót?

- Az aktív tagság mindig cserélődik, a fiatalok tanulás vagy családalapítás miatt szoktak elmenni. Az Alsójánkahegyi Kulturális Egyesületnél (Szent László utca), van a székhelyünk. A találkozókon megosztjuk a tapasztalatainkat, megnézzük egymás képeit, van, aki szívesen elárulja az alkalmazott techinákat is. 

A kiállításon, melyet Seres Péter fotóriporter nyitott meg, az alkotók kis bemutatkozó szöveget is mellékeltek, így a „későn jövők” sem maradnak információk nélkül. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK