2024.04.27., szombat - ZitaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Verebes István volt a lokálpatrióták vendége

2024. március 25. hétfő, 18:45
Szerző, fotó: Bánfi Kati
A 25 éve működő zalaegerszegi Lokálpatrióta Klub vendége volt Verebes István Jászai-díjas, Karinthy-gyűrűs színművész, rendező, színházigazgató, író, műsorvezető.

Bazitán találta meg legigazibb énjét

A művésszel immár második alkalommal beszélgetett Iványi Ildikó, a klub vezetője, hiszen 2004-ben már felkérte egy csevejre. Akkor a helyszín a Balaton Szálló volt, most pedig a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár. 

Verebes István 1998 óta él Bazitán, ahol, betöltve az 50. évét nyugalomra lelt. Vagy, ahogy ő fogalmazott, megtalálta a legigazibb énjét. 

A beszélgetés során szóba került pályafutása. Nem vallja magát igazi színésznek, eredetileg díszlettervező szeretett volna lenni. Ennek ellenére több hazai társulatnak volt hosszabb-rövidebb ideig tagja. Számos rendezés, játékfilmek, tévéfilmek köthetők nevéhez, több színháznak volt igazgatója. Megrögzött individualistának vallja magát, aki mégis 53 éve közösségekben él. 

Beszélt még a színházi világ lecsúszásáról, a színészek nehéz helyzetéről. Úgy fogalmazott, manapság „csorda színházak” vannak, ahol a rendező eszköznek tekinti a színészt. Ellenpéldát is tudott hozni, éppen a zalaegerszegi társulatból. Egyébként ő maga is rendezett már a Hevesi Sándor Színházban, és ennek várhatóan folytatása is lesz még.

Az est során a művész által jegyzett, vagy róla szóló könyvekről is szó esett. 
      

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK