2024.04.28., vasárnap - ValériaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Zoób Kati kiállítás a múzeumban

2023. május 19. péntek, 08:56
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Zoób Kati divattervező eddigi pályafutásának állít emléket a Repertoár – Az ellentétek harmóniája című kiállítás, mely csütörtök délután nyílt meg a Göcseji Múzeumban.

Nyolcvanöt bábun 30 év ruhái

A látogatókat maga a neves divattervező kalauzolta harminc év ruhakölteményei között. Nyolcvannál is több bábura kerültek fel a különleges és egyedi tervezésű kézműves ruhák, melyek zöme szintén egyedi, olasz szövetből készült.

Balaicz Zoltánné, Zoób Kati és dr. Kostyál László

A kiállításon dr. Kostyál László igazgató mondott köszöntőt, kiemelve: egy iparművészeti kiállítást láthatunk, nem pedig a gyorsan változó trendek seregszemléjét. Ráadásul a szabás-varrás ősi hagyománya előtt is tiszteleg a kiállítás, miközben rengeteg kulturális/kultúrtörténeti szimbólum rejlik a ruhákban.

A kiállítást Balaicz Zoltánné, a Zalaegerszegi Női Szalon elnöke nyitotta meg, utalva többek között arra, hogy nőként számtalan minőségben létezünk, közben pedig sokszor elfelejtünk belső világunkkal foglalkozni. Pedig a valódi nőiesség bennünk van. Legyen szó erőről, keménységről, vagy bájról, türelemről, hatékonyságról, szigorról, tűzről, logikáról, netán szépségről hétköznapiságról. Ezek mind mi vagyunk, és épp emiatt az ellentétek harmóniája bennünk él. Egyéniségünket pedig kiemeli, erősíti a ruha. Zoób Kati ruhacsodái emellett a múltról és jövőről is mesélnek.

A tárlat augusztus 27-ig látogatható, és a nyár folyamán több szubjektív tárlatvezetés is kíséri. 
 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK