2024.05.02., csütörtök - ZsigmondZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

24 órán át úsztak Zalaegerszegen

2024. január 28. vasárnap, 22:05
Szerző, fotó: Bánfi Kati
Hetedik alkalommal rendeztek Zalaegerszegen 24 órás úszógálát. Az idén a megnövekedett, megszépült új térben, új névvel illették a versenyt, mely rekord létszámú résztvevőt vonzott.

Maratoni úszás több, mint 400 úszóval

Csupán az első helyezett csapat maradt a régi, a veszprémiek megvédték címüket. A 16 csapatban induló 418 úszó pedig összesen 1265 kilométert tempózott megállás nélküli váltóban.

Január 27-én 12 órakor volt a rajt. Előtte a felvonuló csapatokat Balaicz Zoltán polgármester köszöntötte, aki elismerte Pataki János szervező kitartását a verseny megrendezése és lebonyolítása kapcsán. A megnyitón részt vettek a program kedvezményezettjei, a Koraszszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány vezetői, dr. Gárdos László főorvos és Nagy András, valamint a házigazda létesítmény igazgatója, Böcskey Zsolt. 

Az új sport- és tanuszodában zajló versenyt dr. Seregélyes István, a zalaegerszegi úszósport kiemelkedő alakja (első edző), tiszteletére rendezték. A névadó családja, felesége és fiai is részt vettek a rendezvényen. (Az úszógála korábban Dóczy Éva úszómesternek állított emléket). 

A 24 órás maratoni úszás, illetve az azt körítő ének, tánc és a lehetőségekhez mért medence széli hálózsákos, matracos szunyókálás után boldog fáradtsággal vetették magukat a vízbe a kitartó résztvevők, volt, aki ruhástul. Ünnep és győzelem volt mindezt végigvinni, a legtöbb távot úszókat pedig díjazták is. Az eredményhirdetésre nem sokat kellett várni. Első helyen végzett, ahogy korábban is, a veszprémi Laman Team. Őket követték a dobogón a Mint a hal és az Igyunk Rája csapatok. Különdíjban részesültek a legidősebb résztvevők, a Törekvő Vizipókok 1. illetve a legfiatalabbak, akik a Hajótöröttek csapat név alatt szelték a vizet.

Szintén elismerték a legsportszerűbb résztvevőket, a mindösssze hat fővel rajthoz álló Kevertmixet. A ráadás gyorsasági versenyt a hölgyeknél Balogh Adél, a férfiaknál Imre Mátyás nyerte. Ez utóbbi sportoló pillangózva húzott el a gyorsúszók mellett. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK