2024.05.02., csütörtök - ZsigmondZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Csak szépítésre futotta a ZTE-nek Debrecenben

2024. március 18. hétfő, 15:00
ZalaMedia
Címkék:
A labdarúgó NB I 25. fordulójában a DVSC vendégeként lépett pályára a ZTE FC. A hajdúságiak az első félidőben gyakorlatilag lefocizták a pályáról a Zalaegerszeget és megérdemelten tartották otthon a három bajnoki pontot.

DVSC-ZTE FC 5-1 (4-0)
Debrecen, Jv: Antal Péter

DVSC: Megyeri - Ferenczi (Hornyák), Ojediran, Dreskovic, Lagator - Baranyai, Dzsudzsák (Tuboly), Szuhodovszki (Loncar), Domingues (Bódi) - Vajda (Kocsis), Bárány, edző: Srdjan Blagojevic

ZTE FC: Dombó - Várkonyi (Meshack) (Kiss), Evangelou, Csóka - Szendrei, Bedi, Sankovic (Kovács), Hadida (Németh), Mim-Gruber (Sajbán), Mance, edző: Márton Gábor

Gólszerzők: Ojediran, Vajda, Dzsudzsák, Bárány 2, ill: Németh

A vendégek bátran kezdtek és Mance megmozgatta a hazai védőket, de nem került helyzetbe. A  4. percben az első hazai helyzet gólt eredményezett. Szögletrúgást követően a labda Ojediranhoz pattant, aki tíz méterről lőtt a bal sarokba (1-0). A ZTE próbálkozott, újfent Mance próbált zavart kelteni a hajdúságiak védelmében, kevés sikerrel. A 27. percben Vajda beadásnak szánt labdája kötött ki a ZTE kapujában (2-0), majd a 33. percben Dzsudzsák értékesített büntetőt, miután a tizenhatoson belülre törő Vajdát Csóka szabálytalanul akadályozta (3-0). Nem vett vissza a lendületből a Loki és a 38. percben Dzsudzsák szögletét Lagator csúsztatta meg és a hosszú oldalon érkező Bárány közelről a kapuba fejelt (4-0). Ez már kiütésnek számított. 

A szünetben Márton Gábor hármat cserélt, Sajbán, Meshack és Németh érkezett. Három perc elteltével a cserék hozták össze a szépítő találatot a ZTE-nek. Sajbán balról gurított középre és az érkező Németh a hosszú sarokba perdített (4-1). A vendégek lendülete alább hagyott és a félidő közepétől ismét a hazaiak játszottak fölényben, melynek eredményeként a 72. percben Bárány szerzett újabb debreceni gólt, a sorban az ötödiket (5-1). A vége magabiztos hazai győzelem, a mérkőzés nagyobb részében tudásának árnyékát mutató zalaiakkal szemben. 

A következő két hétben a válogatott felkészülési programja miatt szünet lesz, majd március 30-án 19:30-tól a DVTK együttesét látja vendégül a ZTE FC. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK