2024.05.12., vasárnap - PongrácZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Foci, kosárlabda, röplabda, tenisz

2020. szeptember 23. szerda, 15:06
Szerző és fotó: Antal Lívia
Többfunkciós sportpályával gazdagodott a csácsbozsoki Szivárvány téri Tagóvoda, amit Zalaegerszeg önkormányzata és az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány létesített 14,5 millió forintból. Buzánszky Jenő az Aranycsapat tagja, a Nemzet Sportolója alapította az alapítványt, melynek képviseletében részt vett az átadáson fia, ifjabb Buzánszky Jenő.

Mozgásara hív az ovi-sport pálya

Balaicz Zoltán polgármester felidézte, hogy 2013-ban adták át az első, akkori nevén ovi-foci pályát a Kis utcai óvodában, amikor még személyesen köszönthették Buzánszky Jenőt. Ezt követően indítottak el egy programot annak érdekében, hogy a város többi óvodájában is létesülhessen ovi-sport pálya a közhasznú alapítvány segítségével. Célként azt fogalmazták meg, hogy a sport szeretetére, az egészséges életmódra tanítsák a jövő generációját. A polgármester kiemelte, hogy a város valamennyi óvodájában kitűnő nevelőmunka folyik, szeretettel és gondoskodással veszik körül a gyerekeket. A személyi feltételek mellett az infrastruktúra bővítése is fontos, ezt szolgálja most az ovi-sport pálya a Szivárvány téri Tagóvodában. A program 2021-ben válik teljessé, amikor a bazitai és a ságodi két hátralevő óvodába is telepítenek sportpályát.

Ifjabb Buzánszky Jenő azt tette hozzá, hogy az édesapja által alapított alapítvány a csácsbozsoki ovis sportpályával már 11.-et adja át Zalaegerszegen. Ez idáig 421 pályát létesítettek, nemcsak Magyarországon, hanem többek között Kárpát-alján, a Felvidéken Erdélyben, és Albániában. Mint mondta, a pálya a gyerekek mozgáskultúrájának fejlesztését szolgálja, amelyhez eszközöket is biztosítanak. A pálya szakszerű használatát képzésen oktatják, amelyen a csácsbozsoki óvoda óvodapedagógusai is részt vettek.

Herkliné Ebedli Gyöngyi önkormányzati képviselő azt hangsúlyozta, hogy a csácsi városrészben mindig is nagy hagyománya volt a sportnak. Az óvodás és az iskolás gyerekeket is a mozgásra ösztönzik. Az iskolában korábban létesített sportpálya, a tavaly átadott új játszótér, valamint az óvoda új sportpályája azt a célt szolgálja, hogy később is aktív, mozgásban gazdag életvitelt folytassanak. A beruházást méltatta Pintér Henrietta tagóvoda-vezető és Horváthé Ambrus Marianna óvodavezető is.

A 12 méter hosszú, 6 méter széles hálóval körülvett műfüves pályán futballozhat, kosarazhat, röpladázhat és teniszezhet a Szivárvány téri Tagóvoda közel hatvan óvodása. Nagyon örülnek a sportpályának, ami néhány kislány és kisfiú ZTE-indulóra koreografált bemutatójából is kiderült az átadási ünnepségen.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK