2024.05.03., péntek - Tímea, IrmaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Győzelemmel kezdte a tavaszi szezont a ZTE FC

2024. február 04. vasárnap, 10:59
ZalaMedia
Fontos három pontot szerzett a ZTE FC az OTP Bank Liga NB I 18. fordulójában, hazai pályán legyőzve a Fehérvár FC együttesét. A hazaiak jó védekezéssel és remek kontrajátékkal szerezték meg a győzelmet. 

A találkozó elején Fehérvár lépett fel kezdeményezőbben és Kastrati nagy helyzetben lőtt mellé.  A ZTE a kontrákra épített és a 7. percben Bedi lépett ki a fehérvári védők között, a nagy helyzetből szöglelt lett, majd gól. Bal oldali szögletre Mance érkezett a röviden és fejelt Csongvait megelőzve Tóth kapus felett a hálóba (1-0). A gól lendületbe hozta a hazaiakat és közel voltak az újabb gólszerzéshez. A folytatásban meddő mezőnyfölényben játszott a Fehérvár, de komolyabb helyzet nélkül. A 30. percben Tóth könyökölte le Evangelout, aki nem tudta folytatni a játékot, helyére Csóka érkezet. A félidő hajrája ismét a Zalaegerszegé volt, többször is bravúrral kellett Tóth Balázsnak hárítania. A hosszabbítás második percében Mance cselezett Csongvai mellett a 16-on belülre és 12 méterről kilőtte a bal alsó sarkot (2-0). A félidőben megérdemelten vezetett a ZTE. 

Ahogy az várható volt vendég rohamokkal kezdődött a második félidő, de a fehérváriak nem igazán tudtak fogást találni a hazaiakon. Az 52.percben Kiss labdaszerzése után Sajbán ugratta ki Mancet, aki a kapura vezethette a labdát, de nem tudta ellőni a kimozduló Tóth mellett. A 72. percben szépített a Fehérvár, Várkonyi szabálytalankodott a 16-os vonalán, a szabadrúgást Csongvai végezte el, lövése a sorfalon megpattanva a hálóba kötött ki (2-1). Hajtott az egyenlítésért a Fehérvár, de az újabb gólt ZTE szerezte. A csereként pályára lépő Croizet balról, 26 méterről végzett el szabadrúgást a 86. percben, ami megpattant és Tóth hasa alatt a hálóba kötött ki (3-1). 

A ZTE FC koncentrált és pontosabb játékot játszott ellenfelénél és fontos három pontot szerzett a tavaszi nyitányon. 

ZTE FC- Fehérvár FC 3-1 (2-0)
Zalaegerszeg, 2478 néző, JV: Vad II.

ZTE FC: Dombó- Medgyes (Mim), Evangelou (Csóka), Sankovic, Várkonyi -Szendrei, Kiss (Croizet), Safrionov, Bedi- Mance (Németh), Sajbán. Edző: Márton Gábor

Fehérvár FC: Tóth -Spandler, Serafimov, Csongvai, Bese (Sinut)- Schőn, R. Pinto (Berki), Christiansen, Kastrati (Kovács)- Tóth T., Katona (Pető). Edző: Bartos Grzelak

Gólszerzők: Mance 2, Croizet ill: Csongvai

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK