2024.05.03., péntek - Tímea, IrmaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Kecskeméten is kikapott a ZTE FC

2023. október 29. vasárnap, 13:28
ZalaMédia
Az NB I 11. fordulójának nyitómérkőzését játszotta a ZTE FC Kecskeméten. A zalaiak szerettek volna egy újabb idegenbeli győzelemmel távolodni az alsóháztól, de ezúttal sem tudtak átlépni az árnyékukon és kikaptak.

A ZTE kapuját először védte NB I-es mérkőzésen Dombó Dávid. A hazaiak mezőnyfölényben játszottak a félidő első felében, mely helyzetekben is meglátszott. A félidő felétől magára talált a ZTE és köze állt a vezetés megszerzéséhez. A 33. percben Meshack balról középre ívelt labdájára Mance érkezet tisztán, de sarokra tartó fejesét Varga védte. Az ellentámadásból viszont vezetést szerzett a Kecskemét. Horváth egy csel után jobbról ívelt középre, a kimozduló Dombót megelőzve Tóth fejelt a vendégek kapujába (1-0). Szétesett a ZTE védekezése és a hosszabbításban Szabó révén megduplázta előnyét a KTE (2-0). 

A második félidő elején nem jöttek a zalai helyzetek, ehelyett a 71. percben a frissen beállt Zeke 13 méterről Dombó mellett a jobb sarokba tekert (3-0). Mance fejese után a 80. percben büntetőhöz jutott a ZTE. A VAR vizsgálat megerősítette, hogy Szalay beadásába egy kecskeméti két is beleért, így járt a büntető, amit Mance értékesített (3-1). A nyolcperces ráadásban mindkét csapatnak voltak helyzeti, de újabb gól nem született így nyert a Kecskemét, a ZTE FC vereségével pedig továbbra is nehéz helyzetben van. 

Kecskeméti TE-ZTE FC 3-1 (2-0)
Kecskemét, 2487 néző, Jv: Rúsz Márton

KTE: Varga- Szalai G., Belényesi, Szabó A.-Leoni (Zeke), Szuhodovszki (Zsótér), Vágó, Meskhi, Szűcs- Horváth (Iyinbor), Tóth (Pálinkás). Edző: Szabó István

ZTE FC: Dombó- Csóka (Sajbán), Safronov (Szalay), Evangelou, Todoroski (Huszti)- Bedi, Kovács (Németh), Szendrei Meshack (Klausz), Mance, Croizet. edző: Boér Gábor

Gólszerzők: Tóth, Szabó, Zeke. ill: Mance 
 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK