2024.04.30., kedd - Katalin, KittiZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Kikapott Budapesten a ZTE FC

2023. november 10. péntek, 22:39
ZalaMedia
A labdarúgó NB I 13. fordulójának nyitómérkőzésén a ZTE FC az MTK Budapest vendége volt. Gólnélküli első félidőt követően a fővárosiak két gólt is szereztek, míg a zalaiaknak a VAR két gólját is elvette.

MTK Budapest-ZTE FC 2-0 (0-0)
Budapest, Jv: Káprály Mihály

MTK: Demjén- Kocsi, Kádár, Hej-Antonov (Vadnai), Végh, Thiam, Varjú (Kosznovszkí) –Bognár, Molnár, Kovács (Spalek). edző: Horváth Dávid

ZTE FC: Dombó- Sajbán (Spoljaric), Csóka, Evangelou, Safronov, Huszti- Bedi (Todorovski), Croizet, Sankovic, Mim (Meshack) - Mance. edző: Boér Gábor

Gólszerzők: Kocsis, Thiam

Nagy iramban kezdték a csapatok a találkozót. Az első nagy helyzetet a vendégeknek jegyezhettük fel, amikor a 7. percben Mance 30 méterről vállalkozott lövésre, amit Demjén szögletre mentett. A 20. percben Varjú lőtte nagy helyzetben a labdát a felső lécre, majd a 28. percben Mance beadását Huszti lőtte mellé szorongatott helyzetben. A 42. percben jobb oldali pontrúgás után Safranov ívelt közére, Evangelou 8 méterről lőtt, de a védőkről szögletre pattant a labda. A félidő hosszabbítás és gól nélkül ért véget. 

A második játékrész elején a ZTE volt aktívabb és próbálta megszerezni a vezetést. A 60. percben megszerezte a vezetést az MTK. Balról elvégzett hazai szöglelet Kocsis csúsztatta a hosszú sarokba, megelőzve a fejessel Evangelout (1-0). Feltolta a védekezését a ZTE és próbált minél előbb egyenlíteni. A 73. percben Huszti jobb oldali beadását Mance fejelte kapura, a labda átcsorgott a gólvonalon, de aVAR vizsgálat után kiderült Mance a saját kezére fejelte labdát. A 78. percben újabb gólt kapott a ZTE FC. Bognár kapott remek indítást a jobb oldalon és lött kapura. A Dombóról kipattanó labdát Thiam elé tolta, aki a jobb sarokba gurított (2-0). A 90. percben jobb oldali szöglet után Safronov fejesét védte bravúrral Demjén, de mintha a labda a gólvonal mögé pattant volna, a VAR szerint nem. A hosszabbításban már nem született újabb gól, így az MTK egy hónap után nyert újra, a ZTE pedig vereségével továbbra is a veszélyzónában maradt, egy pontra a kiesőhelytől. 
 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK