Vezető hírek
Készíts ételt és csomagold tudatosan!
Kihirdették az Uzsonna Kommandó verseny eredményét
A győztes teskándi Csukás István Általános Iskola csapata
Az ünnepélyes eredményhirdetésnek a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központja adott helyt. Dr. Palányi Ildikó megbízott főigazgató elmondta, örömmel vettek részt a programban, hiszen zöld kampuszként sokat tettek az elmúlt években, évtizedekben, hogy tudatos fogyasztói magatartásra neveljék a hallgatókat.
A 2022-ben hagyományteremtő szándékkal indult Uzsonna Kommandó programnak éppen ez a célja, és a fenntarthatóság iránti érzékenység kialakítása. Tornyos Ágnes ötletgazda, a két szervező, a Zsák-Len Manufaktúra Kft. és a Zöld TűzMadár Egyesület vezetője azt hangsúlyozta, ezen a területen mindenkinek van feladata. Készíts ételt és csomagold tudatosan!, így szólt a felhívás. A gyerekeknek olyan tízóraira vagy uzsonnára alkalmas ételt kellett elkészíteni, amit szívesen fogyasztanak, de mellőzniük kellett az egyszerhasználatos csomagolóeszközöket. Az ételekről készült képekre online lehetett szavazni, amelynek eredményeként az első három helyezett alkotóközösség a ZSZC Báthory István Technikum oktatási kabinetjében a „titkos ételkóstolóknak” is elkészíthették ételeiket.
A második helyezett zalaegerszegi Öveges József Általános Iskola Kisinas csapata
A Landorhegyi iskola 5. b osztályának 3 séf 6 angyal (három fiú és hat lány) csapata cukkinis lepényét tálalhatta fel. Ezzel a pesztós alapon sokféle zöldséggel készült étellel nyerték meg a harmadik helyet. A gyerekek nagyon élvezték kihívást, amelyben zsűri a tálalást és csomagolást is értékelte, mondta el Tóthné Németh Gabriella felkészítő pedagógus
A fenntarthatóság jegyében szervezett versenyt a teskándi általános iskola Kajla Kalandor csapata nyerte. Koller Zsuzsanna és Farkasné Péntek Zita voltak a felkészítő pedagógusok. Az iskola már tavaly is részt vett a programon, ugyanígy 31 fővel. Elég nagy előkészületet igényelt, de a gyerekek lelkesedése megérte. A csapat egyik fele készítette a sósat, míg a másik fele az édeset, mégpedig három adagban, hogy lehetőleg minden folyamatból kivessék részüket a gyerekek. A sót étel hagymából, sonkából, szalonnából, sajtból és paradicsomszószból állt leveles tésztába tekerve, míg az édes egy amerikai csokis sütemény volt. Olasz Luca Hanna elmondta, nagyon élvezte a sütést-főzést, különösen a kabinet konyhájában való munkálkodást.
A harmadik helyezett Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola séfjei és angyalai
A versenyben kiváló eredményt ért el a bagodi iskola két alkotócsapata, a zalaegerszegi Dózsa-iskola, valamint a Béke ligeti iskola, amely szintén két csapattal vett részt a megmérettetésben. Mindegyik alkotóközösség oklevelet és ajándékutalványt kapott.
MEGOSZTÁS
-
rövidhírek
Prószasütő csapatok jelentkezését várják a XXVIII. PrószafesztiválraTakarékosság - Kiszámíthatóság éves távlatokbanMegállapodás a ZalaZONE és a Modenai Egyetem Ferrari Tanszéke közöttMegújul a Várkör utca egy szakaszaA 76-os főútra dőlt egy fa a csácsi arborétum közelébenBusz helyett biciklivel! Eltűnt, majd megkerült a kerékpárAszfaltozás miatt lezárják a Budai Nagy Antal utcai parkolót ZalaegerszegenLess Nándor-díjas földrajztehetségIvóvíz-és szennyvíz-rekonstrukció a Hoffhalter Rudolf utcábanBejelentette polgármester-jelöltjét a Tiéd a Város Egyesület -
rovatunk hírei
Uniós jogok és tudnivalók utazóknak!Felejthetetlen hétvégi program az egész családnak!Hová tűnt május 1. szellemisége?Élő internetes közvetítés az egerszegi Kamarák HázábólAz új Európai Bizottság (x)A pergamen nem kutyabőr2014.09.19. POP UPvideoGyenesdiás gyorsan gyarapodikTermészettudományos oktatás eszközrendszerének és módszertanának fejlesztése a Kölcsey Ferenc Gimnáziumban TÁMOP-3.1.3.-11/2-2012-0023 top 10
Retro majális a zalaegerszegi AlsóerdőnAnya csak egy van; várostörténeti sétát szervezett a Tourinform irodaPrószasütő csapatok jelentkezését várják a XXVIII. PrószafesztiválraTakarékosság - Kiszámíthatóság éves távlatokbanNyitott porták, nyitott emberekSzomoru Miklós előadása a Zöld Könyvtári Esték sorozat keretében