2022.08.19., péntek - HubaZalaegerszeg időjárása

Csemegéző

A KÉPben a Petőfi utca 13. és a Takarék köz

Címkék: KulTour-Vidék
Az utóbbi hetekben többször jártam a Petőfi utca-Takarék köz sarkán, hogy nyomon kövessem miképp tűnik el a több mint egy évtizede üresen és romosan álló Petőfi utca 13. szám alatt álló ingatlan.

A városképet hosszú ideig csúfító – egykor biztosan szép – épület a Zalaegerszegi Városvédő Egyesület, illetve az akkor még működő VÁRTÁR ülésein is többször szóba került dicstelen napjainak kezdetén. Ám mivel a ház magántulajdonban volt, sem a civilek, sem a hatóságok nem nagyon tudtak mit kezdeni a helyzettel. 

A mostani tulajdonos azonban úgy döntött, hogy társasházat épít a területen, több szomszédos ingatlant is bevonva. Így az elmúlt pár napban nemcsak a 13-as számú épület tűnt el, hanem a mellette lévő régi üzletsor is. (A Charity Shop a Kispest utcába költözött).

Persze most is az érdekelt, hogy az épületek elbontásával hogyan változik – az új ház felépüléséig – a városkép. Milyen, eddig takarásban lévő jelenségek kerültek elő, és milyen lenyomatokat rajzolt ki az eltűnő házak évtizedes érintkezése a szomszédos épületek falaival. A legszembetűnőbb talán az, hogy jelenleg a Takarék köz egyik házának oldalán látható hatalmas T betű uralja a teret; utalva a közterület nevére.

Folytatás több fotóval itt:

https://kultourvidek.hu/a-kepben-a-petofi-utca-13-es-a-takarek-koz/

 

Forrás: https://kultourvidek.hu/

Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK