2020.07.09., csütörtök - LukréciaZalaegerszeg időjárása

Csemegéző

Izmok, keblek, és más szobor-formák - Szellemi kalandozás a köztereken

Címkék: Pánczél Petra
Most ilyen csajosan kezdem, hogy vajon melyik szexibb: a követ emelő munkás, az Íjász, vagy netán az Ad astra? Deákot szóba se hozom, ő nem az a kategória, maradjon egyszerűen csak bölcs.

Nyilván köztéri szobrokról van szó, felütésképpen zalaegerszegiekről. (Illetve ez így nem teljesen igaz, hiszen például Kisfaludi Strobl Zsigmond műveiből több példány is fut az országban.)

Persze a fiúkat is megkérdezhetném, hogy "mellesleg" melyik nőalak szimpatikusabb, a Liliom, a kis makrancos anyukája, vagy a születő Vénusz a Göcseji Múzeum előtt. Ha srác lennék, ez utóbbira szavaznék. Ami meg a férfialakokat illeti: hááát....??? Az Íjásznak kétségkívül szép az izomzata, de az arckifejezéséről inkább ne beszéljünk. A követ emelő munkás túl robusztus, karakterre az a fajta, aki meló után tuti, hogy valami ócska kocsmában végzi. Szóval akkor talán inkább az Ad astra (milyen véletlen, ez is épp a múzeum előtt áll és Kisfaludi formázta). Lehet, hogy kicsit feminin, de arányos. Nincs nagyon kigyúrva, inkább inas, szálkás, olyan futó, vagy táncos alkat. Érzékeny művészlékeknek tűnik, na és ilyen névvel, biztos a csillagokat is képes lehozni, vagy szellemileg univerzális magasságokba emelkedni. :)

 

Bővebben: itt

Forrás: KulTour-Vidék

 

Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK