2024.07.19., péntek - EmíliaZalaegerszeg időjárása

Csemegéző

Laktanyából egyetem: enyészet és robotika találkozása

Zalaegerszeg egyik legtitokzatosabb helye, amolyan város a városban. A terület és a rajta lévő épületek évtizedekig a Petőfi-laktanyának adtak otthont, aztán a 2000-es években a főiskolások majd egyetemisták vették birtokba a helyszínt. Illetve annak felújított egységeit.

Ebből egyenesen következik, hogy akinek nem volt dolga sem az egykori laktanyában, sem pedig a campuson, az csak hallomásból ismerheti a városnak ezt a rejtélyes szeletét. (Így vagyok ezzel jómagam is, leszámítva néhány fegyveres erők napja alkalmából tett iskolai látogatást, meg apukám és pár barátom katona-sztorijait).

Persze az előbb említett "szelet" nem is olyan kicsi, hiszen mint az a közelmúltban egy várostörténeti sétán kiderült, 47 hektár a volt laktanya területe, és a sokszáz egykor szebb napokat (vagy inkább keményebbeket?) látott épület közül csak néhányat újítottak fel, alakították át egyetemi célokra. Nem véletlen, hogy a zalaegerszegi Tourinform iroda és a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központja egy városi sétát hirdetett a szóban forgó területen. Az ismeretlenségből szeretnék kirántani a helyszínt, és bemutatni a campust a helyi lakosoknak, na meg persze az egykori bakáknak, hogy lássák miből mi lett.

 

Teljes cikk, galériával:

https://kultourvidek.hu/laktanyabol-egyetem-enyeszet-es-robotika-talalkozasa/

 

Forrás: https://kultourvidek.hu/

Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK