2020.07.04., szombat - UlrikZalaegerszeg időjárása

Csemegéző

Magyarok nélkül nem lenne számítógép

Címkék:
...sőt még Word és e-mail sem. Hogy mi a közös a helikopterben, a dinamóban, a hidrogénbombában és az amerikaifociban használatos rúgási stílusban? Hát hogy mindegyik magyar elme szülötte!

De ezeken kívül hazánk fiai vagy a Magyarországról elszármazott koponyák még további rengeteg hasznos találmánnyal gazdagították az emberiséget. A szórakoztatóelektronikai és IT-világban is jó pár olyan fejlesztéssel találkozhatunk mind a mai napig, amelyek honfitársainkhoz köthetőek.

Ha valaki bekapcsolja a notebookját, tabletjét vagy akár okostelefonját, akkor egy olyan eszközt tart a kezében, amelynek működési elvét 70 évvel ezelőtt egy magyar tudós dolgozta ki. Neumann János (1903-1957) 1945-ben publikálta kritériumrendszerét, amelyet mind a mai napig figyelembe vesznek még a modern asztali és mobil gépek tervezése és gyártása során. A világ első digitális, belső programvezérlésű, elektronikus, univerzális számítógépét, az EDVAC-t is ezek, illetve Neumann konkrét elgondolásai alapján építették meg.

Bővebben: itt

Forrás: Origo

Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK