2020.07.04., szombat - UlrikZalaegerszeg időjárása

Csemegéző

Pirani határ-esetek - Sós pára és sikátor színű macskák

Nem szeretnék sokat szövegelni Piranról, leginkább azért, mert egyáltalán nem is akartam szövegelni róla. Az egész utazás tényleg pihenésnek indult, hogy még a nagy szeptemberi "beindulás" előtt legyen némi kikapcs: no kultúrprogram, no múzeumlátogatás, semmi kortárs művészet. Csak relax a parton a sziklák között; morajlás, hullámverés, sós pára. Romantikus vacsora borral-hallal-csevapcsicsával; andalgás a sikátorok között.

Persze megint a sikátorok...ahol el kell veszni, el kell tűnni. Vagy forogni a saját tengelyed körül párszor, hogy akkor most merre is van a helyes irány. Amúgy meg kit érdekel az irány?! Nyaralunk, vagy mi! Amúgy se olyan bonyolult városka ez a Piran. Jobbról a tenger, balra feletted a régi vár, a kettő között meg szűk kis utcácskák, macskakövek.

Itt még a mediterrán levegőn gömbölyűre hízott macskák is camouflage-t nyomnak: bundájuk felveszi a kopott házak, megfáradt lépcsők színét. Aztán ott a kicsi főtér a szoborral, szemben meg a kikötő; piros és zöld világítótornyocskákkal. Akár egy szépen összeállított legóváros.

Bővebben: itt

Forrás: KulTour-Vidék

 

Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK