2021.12.09., csütörtök - NatáliaZalaegerszeg időjárása

Programajánló

WOLFPACK 2016.

2016. augusztus 20. szombat, 09:00 - augusztus 21., 14:30

Nemzetközi makett verseny és kiállítás...
Művelődési Központunk és annak makettező klubja szeretettel meghív minden érdeklődőt 2016. augusztus 20-21-én a WOLFPACK 2016 nemzetközi makett versenyre és kiállításra.
 

A makettezés olyan hobby, amely a mai rohanó világban egy kicsit lassítja a tempót, türelemre neveli annak művelőit. Technikai és történelmi ismeretekkel bővül a makettező tudása, és az elkészült remek munkák nem csak a „szakmabelieket”, hanem a laikusokat is lenyűgözik. Ezért is szól mindenkinek meghívónk. A gyerekek természetes érdeklődése kiegészül a felnőttekben elbúvó, de ilyenkor a felszínre törő lelkesedéssel a szokatlan járművek iránt. Az elmúlt évek növekvő versenyzői és látogatói létszáma alapján bizton állíthatjuk, hogy a WOLFPACK makett versenyek mára már Zalaegerszeg egyik nevezettességének tekinthetőek. Néhány éve már nemzetközi rendezvénnyé avanzsált az augusztus végi program, és már most biztos, hogy ez idén sem lesz másképp.

A kiállított maketteken kívül a szervezők igyekeznek további érdekes látnivalókkal és bemutatókkal színesíteni a programot, hogy az ide látogató családok minden tagjának emlékezetes maradjon a hétvége.

A még közel sem végleges programlista tartalmaz kutyás és airsoft fegyveres bemutatókat, eredeti veterán amerikai és európai autókat lehet megtekinteni és ismét megdobogtatja az apukák szívét a már szintén veteránnak minősülő MATCHBOX modell autók gyűjteménye. A Stratégiai Terepasztalos Játék Klub Hévízről a „wargamereket” várják bemutatójukra és egy külön kis figura festő versenyre, amelyet hagyomány teremtő szándékkal idén rendezünk meg először. Vasútmodellek szintén a látnivalókat gyarapítják majd.

Visszatérve a makettek közé: három témakört külön kiemeltünk a szokványos kategóriákból. Bízunk benne, hogy a STAR WARS rajongókat rengeteg, a filmekhez köthető munkával lepik meg a versenyzők. A modern háborúk méltatlanul háttérbe szoruló, de elengedhetetlen páncélos szállító harcjárműveit a második kiemelt kategórián keresztül szeretnénk jobban megismertetni a látogatókkal. Sokak számára már unalmas lehet a sok-sok amerikai, német vagy szovjet/orosz felségjelzésű repülőgépek látványa, ezért a harmadik kiemelt kategóriánkkal a keleti légierők egzotikus példányaira irányítjuk a figyelmet.

Nem maradhat el a makett börze sem, hiszen a makett verseny egyben ideális lehetőség az új, összeépítésre váró készletek beszerzésére éppúgy, mint az összeépítéshez, festéshez elengedhetetlenül szükséges eszközök, segédanyagok megvásárlásához.

A rendezvény önálló honlapján minden fontos információ elérhető, így a folyamatosan bővülő börzések felsorolása, a programok, valamint a korábbi rendezvények fotó archívuma is.
Elérhetősége: http://wolfpack.atw.hu
E-mail: wolfpack.zeg@gmail.com

A belépés és a makett versenyen való részvétel, ahogy már megszokhatták kedves vendégeink, továbbra is INGYENES!

A helyszín: Apáczai Művelődési Központ

Zalaegerszeg
Apáczai tér 5.

A rendezvény látogatható:
Aug. 20-án szombaton  9:00-18:00, míg másnap, 21-én vasárnap 9:00-14:30 óra közt.

Találkozzunk, várunk!

 

Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK