2018.06.24., vasárnap - IvánZalaegerszeg időjárása

Programajánló

A természet élménye a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban

2018. március 07. szerda, 15:34 - április 03., 00:00

 

 

A természet élménye a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban


Tavasz, természet, nemzeti park 
Van már programja a márciusi hétvégékre? Március 15-től az összes bemutatóhelyünk várja a természetet kedvelőket. 

 

Tájékoztatjuk Olvasóinkat, hogy a 2018. március 4-i, a "Tavasznyitó geotúra virágtól forrásig" ELMARAD. Megértésüket köszönjük! 
 
"BARLANGOLJUNK! - MÁRCIUS A BARLANGOK HÓNAPJA" 
A Magyar Nemzeti Parkok az idén márciusra is meghirdették a "barlangolás hónapját".
Szeretné megismerni a Balaton-felvidéki Nemzeti Park föld alatti csodavilágát? Az alábbi barlangjaink különleges programokkal, számos kedvezménnyel várják a látogatókat a hónap során. 

* Nappali és éjszakai barlangtúra a Csodabogyós-barlangban kedvezményesen - 2018. március 17. részletek
Erdőkerülő-barlangjáró geotúra a Szentgáli-tiszafás TT-ben és kedvezményes alap barlangi kalandtúra a Szentgáli-kőlikban - 2018. március 17. részletek
* Kedvezményes látogatás felnőtteknek és "Mesélő kövek geosuli" iskolásoknak a Lóczy-barlangban - 2018. március 19. - 2018. március 29., 10.00 - 18.00 részletek 

 


Utazás kiállítás 2018
2018. március 1-4., 10.00 - 18.00 óráig, Budapest, Hungexpo

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság idén is részt vesz az utazás kiállításon. Fantasztikus szabadidős tevékenységeket szeretnénk ajánlani mindazoknak, akik az "A" pavilon 208-as standjához látogatnak. Az érdeklődők kedvezményre jogosító prospektust kapnak. Találkozzunk a turisztikai vásáron! 
 


Szentgáli tűzköves geotúra az ősember nyomában
2018. március 11., 10.00 óra, Szentgál

Túránkon a híres szentgáli tűzkő nyomába eredünk. Többek között bekukkantunk a Tűzköves-hegy bányaudvaraiba, belepillantunk egy fúrólyukba és még tengeri liliomokat rejtő mészkőrétegeket is látunk. A túra térítéses.
 


12 hónap 12 védjegyes termék a Levendula Házban - Téma: Medvehagyma
2018. március 17., 10.00 - 15.00 óráig, Tihany

A tihanyi Levendula Házban kóstoláson, valamint kézműves foglalkozáson vehetnek részt az érdeklődők. A belépőjegy megváltásával a program térítésmentes.
 


VÍZ VILÁGNAPI PROGRAMOK
* Kis-Balatonon - 2018. március 17., 10.00 óra, Fenékpuszta - 
részletek
* Kakukkvirág- és hódleső túra - 2018. március 24., 10.00 óra, Iklódbördőce - részletek

A Kis-Balatonon vízvizsgálatra invitáljuk az érdeklődőket, ahol testközelből barátkozhatnak vízi rovarokkal, puhatestűekkel és halakkal. A kerka-menti túra során a hódok nyomába eredhetünk, ahol a kirándulók megfigyelhetik a kisállatok tevékenységének nyomait. 
 


Halak napja
2018. március 20., 10.00 - 16.00 óra, Tihany

Március 20. a Halak napja. A kezdeményezés célja a halak népszerűsítése. Ez alkalomból a Levendula Ház Látogatóközpontban az érdeklődők természetismereti foglalkozáson vehetnek részt és levendulával töltött halat varrhatnak. A program térítésmentes. 

Kockásliliom fotóstúra
2018. március 23., 16.00 óra, Zalaszentgrót

Kapott már lencse végre kockásliliomot? A naplemente fénye jó lehetőséget biztosít a Zala-rét élővilágának fényképezéséhez, kiemelt figyelmet fordítva a gyönyörű kockásliliomra. A program térítésmentes. 
 

Vulkánoktól a lápokig
2018. március 24., 9.00 óra, Zalaszántó

Tartson velünk a Kovácsi-hegyet körbejáró túránkon, ahol megismerkedhet a hegy kialakulásával egy felhagyott kőbányában, meglátogathatja a Bazaltutca rejtélyes barlangjait, bemászhat a "Nagy nyárfába", valamint körbesétálhatja a Békesztúpát. A túra térítésmentes. 

Virágnyílás geotúra a Fekete-hegyre
2018. március 25., 10.00 óra, Köveskál

Túránk során számos geológiai érdekességek várják az érdeklődőket, a Vaskapu-árok különböző földtani képződményei, a Keleményes-kő "palacsintasziklái", valamint a Mosóház. Az Eötvös Károly kilátóból pedig csodálatos panoráma tárul elénk. A túra térítéses.
 


Élvezetes földrajzóra a Tapolcai-tavasbarlang Látogatóközpontban
2018. március 16-ig, Tapolca

Vegyen részt óvodás vagy iskolás csoportjával egy ingyenes földrajzórán a Tapolcai-tavasbarlang Látogatóközpontban! A belépőjegy megváltásával az akció ideje alatt térítésmentes, interaktív földrajzórát tartunk. Előre bejelentkezés szükséges.
 

HÚSVÉTI ELŐZETES
Töltődjön fel családjával a tavaszi szünetben a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban! 
Színes 
programokkal várunk mindenkit. 

* Ünnepváró játszóház a Levendula Házban - 2018. március 31. - Húsvétváró foglalkozásunkon a látogatók tojáskoszorút és pom-pom nyulakat készíthetnek. részletek
* Húsvéti geo-zarándok túra Bakonybélből - 2018. március 31. - Tartsanak velünk a Bakony egyik legszebb erdei kálváriájára. részletek
* Húsvéti tavaszvárás a Bivalyrezervátumban - 2018. március 31. - április 2. - Kézműves játszóház, tojásvadászat, lovaskocsizás vár kicsiket és nagyokat. részletek

 

HÍREK


Interreg Dunai Geo Túra Projekt
A Bakony–Balaton UNESCO Geoparkot alapító és fenntartó Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai is jelen voltak az Interreg Dunai GeoTúra Projekt romániai munkaértekezletén. A nyolc országból érkezett résztvevőknek egy rövid program keretében lehetőségük volt bepillantaniuk a vendéglátó Hátszeg-vidéki Dinoszauruszok UNESCO Geopark gazdag földtudományi örökségébe, az ott folyó tevékenységekbe is.
 

2018-ban látványos, és minden eddiginél jelentősebb fejlesztési lehetőségek nyíltak meg a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatósága előtt. 
 

További aktualitások, híreink

A Bakony–Balaton Geopark programjai!

Kövessen minket facebook oldalainkon és az instagramon
Az összes 
bemutatóhelyünk várja a természetet kedvelő látogatókat!

Segítsék munkánkat kérdőíveink kitöltésével! A kitöltők között a Balaton-felvidéki Nemzeti Park ajándékutalványait sorsoljuk ki. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Kérdőív túráinkról, kérdőívek látogatóhelyeinkről.

Látogatóhelyek, tanösvényeink: 
itt
Ha valami nem jelenik meg, klikk ide.
Feliratkozás: 
itt
Eseménynaptár: itt
Kattintson az "Összes" elnevezésű gombra, és listázva olvashatja programjainkat!

https://www.bfnp.hu/hu/programok

Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság
Ökoturisztikai és Környezeti-nevelési Osztály

Cím: 8229 Csopak, Kossuth u. 16. | Telefon: 06 87 555 291
E-mail: 
bfnp@bfnp.hu | Honlap: www.bfnp.hu

 

 

Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK