2024.04.19., péntek - EmmaZalaegerszeg időjárása

Programajánló

AUGUSZTUS 11-ÉN ÚJRA JÓTÉKONYSÁGI, CSALÁDI NAP AZ AQUACITYBEN

2019. augusztus 11. vasárnap, 16:09 - augusztus 12., 00:00

2002 óta minden esztendőben megszervezik a jótékonysági családi napot a zalaegerszegi AquaCityben. A program idén sem marad el, augusztus 11-én, vasárnap kerül sár sor.

A beharangozó sajtótájékoztatón Balaicz Zoltán polgármester elmondta, a jótékonysági nap egyidős a fürdővel, azóta gyűlhetnek a bográcsok és tepsik köré a főzőcsapatok. Számos cél került már a jótékony megmozdulás fókuszába, leggyakrabban mégis a gyerekeket vagy az egészségügyet szolgáló ügyek kaptak segítő hátszelet. Az egyik idei támogatott is ilyen, a Zala Megyei Szent Rafael Kórház aneszteziológiáját segítő Altatás Biztonsága Alapítvány javára gyűjtenek. A másik kedvezményezett a Zalai Boldogasszony Alapítvány, a számukra juttatott összeg a gébárti kápolna belső berendezését hivatott teljessé tenni. A jótékonysági nap bevétele három forrásból táplálkozik. Idén is mintegy 150 céget kerestek meg, hogy felajánlásukkal segítsék a kitűzött célokat. E mellé társul a jegyárbevétel, harmadik pillérként pedig a főzőcsapatok kasszája. Várják tehát a főzőcsapatok jelentkezését, az AquaCity-s jótékonysági napra, valamint a szeptember 7-i jótékonysági vadfőző versenyre is.

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos az egészségügy támogatásának fontosságáról szólt. Mint mondotta, a megyei kórházba összesen 9 milliárd forint fejlesztési támogatás érkezett az elmúlt években, de így is maradtak felkarolandó célok. Kitért rá, aki augusztus 11-én kilátogat az AquaCitybe, mind hozzájárul a jótékony célokhoz, akár úgy, hogy pénztárcáját és munkáját bevetve főz, akár úgy, hogy megvásárolja az étkeket.

Bánhegyi Péter, az Egerszegi Sport és Turizmus Kft. ügyvezetője felhívta a figyelmet, hogy a zalaegerszegiek lakcímkártya felmutatása mellett vehetik igénybe a kedvezményes, a csúszdákra is érvényes ezer forintos belépőt, a nem itt élő vendégek pedig a fürdőjegy áráért élvezhetik a szolgáltatásokat.

 

Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK