2018.04.23., hétfő - BélaZalaegerszeg időjárása

Programajánló

Az Óbudai Árpád Gimnázium Kórusának 2017. évi hangversenye

2017. augusztus 06. vasárnap, 15:53 - augusztus 07., 00:00

2017. augusztus 6-án (vasárnap) 12 órakor kerül sor az Óbudai Árpád Gimnázium Kórusának hangversenyére a Balatoni Múzeum aulájában.

Az Árpád Gimnázium Kórusa 1998 őszén alakult. A gimnázium alapvetően reál, illetve nyelvi orientációjú, de majd húsz éves kitartó munkával sikerült felépíteni egy olyan kóruscsaládot, melyben helye van a legkisebbeknek számító hetedikeseknek csakúgy, mint az iskolában régebben érettségizett egyetemistáknak. Ez a formáció rendszeres szereplője a fővárosi kóruséletnek.

Pár éve részt vettünk a Bartók Béla Nemzetközi Kórusversenyen is, ahol Ezüst fokozatot érdemeltünk ki.  Idén munkánkat a Kórusok Országos Tanácsa Kiemelt Arany fokozattal,  Országos Dicsérő Oklevéllel, és a színes műsorválasztást  Különdíjjal jutalmazta. 

A mostani koncerten azok a kórustagok énekelnek, akik nyári szabadidejükben is élménydús tevékenységnek tekintik a közös muzsikálást, ezért szívesen vesznek részt a több éve rendszeresen megrendezett Nagy Nyári Keszthelyi Kórustáborban.

Táborzáró koncertünkön az utóbbi két-három esztendő kedvelt darabjai mellett az idei táborban frissen elsajátított repertoár szólal meg, tradicionális kórusmuzsikától a magyar szerzők művein és  a gospeleken át az afrikai közösségi muzsikálásig. Vezényelnek:  a kórus  alapító karnagya, Orosz Erzsébet és a kisebbeket egy éve dirigáló karnagytárs, Kúnné Kocsis Zsóka. Zongorán kísér – mint általában - Nagy Márta, a Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskola korrepetitora, közreműködnek a gimnázium hangszeren játszó növendékei és népdalénekesei. 

 Belépés a múzeumi belépőjeggyel.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL
CÍMKÉK