2021.06.22., kedd - PaulinaZalaegerszeg időjárása

Programajánló

BALATON-FELVIDÉKI NEMZETI PARK

2020. szeptember 04. péntek, 18:15 - október 01., 00:00
 

KÖSZÖNTJÜK A BALATON-FELVIDÉKI NEMZETI PARK HÍRLEVELÉBEN!

Fedezze fel Magyarország Nemzeti Parkjait ősszel is!
Gazdag programkínálattal, izgalmas túrákkal várjuk.
Keresse fel bemutatóhelyeinket!

LÁTOGATÓHELYEK

PROGRAMOK:

Bazaltbarangoló krátertavas és Tálodi szerzetesek nyomában geotúrák Puláról

Szeptember 5-én (szombat), a Művészetek Völgye programsorozat keretében két egymásba kapcsolható geotúrát is indítunk Puláról. Térítésmentes túrá(i)nkra előzetes jelentkezés szükséges.

Geobotanikai túra Öcs térségében

Szeptember 6-án (vasárnap) a Kab-hegy kevéssé ismert oldalát, a szív alakú öcsi Nagy-tavat, a kuriózumnak számító nádi boglárkát és a Bükkszár-árkot fedezzük fel. Tartson velünk térítésmentes programunkon, jelentkezzen előző nap 16 óráig!

Keleti kilátások túra

Szereti a kihívásokat? Jöjjön el szeptember 12-én (szombat) 25 km-es, 9 órás túránkra a Keszthelyi-hegységbe! Térítésmentes programunkra nem szükséges előzetesen jelentkezni.

Magyar Nemzeti Parkok Hete - Geotúra a Somló vulkánparadicsomában

Fedezze fel velünk a Somló tanúhegy kultúrtörténeti és természeti értékeit szeptember 14-én (hétfő) térítésmentes túránkon és jelentkezzen előző nap 16 óráig!

Magyar Nemzeti Parkok Hete - Barangolás a Belső-tó partján

Ismerje meg a Európa Diplomás Tihanyi-félszigetet a Magyar Nemzeti Parkok Hete alkalmából vezetett túránkon! A szeptember 15-i (kedd) programra jelentkezés szükséges a túrát megelőző nap 16 óráig.

Magyar Nemzeti Parkok Hete - A Levendula Ház Látogatóközpont kedvezményes látogatása

Látogassa meg a Levendula Ház Látogatóközpontot a Belső-tó partján szeptember 16-án (szerda) a Magyar Nemzeti Parkok Hete alkalmából kedvezményes belépőjeggyel!

Magyar Nemzeti Parkok Hete - Vizsgálódás vízben, kertben!

Földtörténet, mintakert, körülöttünk élő állatok és növények, patakjaink tisztasága - mindez egy interaktív tanösvénybe sűrítve Csopakon. Jelentkezzen előző nap 14 óráig a szeptember 17-i (csütörtök) térítésmentes sétára és játékos foglalkozásra!

Magyar Nemzeti Parkok Hete - Tüzes-vizes geotúra Kapolcs felett

Kedveli a változatosságot? Vulkánok, löszfalak, erdők, források várják, ha eljön szeptember 18-i (péntek) térítésmentes túránkra Kapolcs környékére. Előzetes jelentkezés szükséges.

Magyar Nemzeti Parkok Hete - Bütykölde a Levendula Házban

Szeptember 19-én (szombat) a Látogatóközpontba megváltott belépőjeggyel térítésmentes kézműves-foglalkozáson vehetnek részt! A Magyar Nemzeti Parkok Hete keretében meghirdetésre kerülő programra előzetes jelentkezés nem szükséges.

Magyar Nemzeti Parkok Hete - Szent György-hegy - Haláp ,,duplavulkános" bazalttúra borkóstolóval

Geológiai-kultúrtörténeti vulkánexpedícióra várjuk szeptember 20-án (vasárnap). Jelentkezzen előző nap 16 óráig térítéses túránkra!

Kedvezményes látogatás a Csodabogyós-barlang „születésnapján”

Életre szóló élményben lesz része azoknak, akik szeptember 29-én (kedd) kedvezményes jegyet váltanak ebbe a cseppet sem szokványos világba.

Hévízi-tó TT túra

Könnyű, őszi sétára invitáljuk a Hévízi-tó Természetvédelmi Területre! Szeptember 30-i (szerda) térítésmentes túránkat természetvédelmi őr vezeti, előzetes jelentkezés nem szükséges.

HÍREK:

Kampány indult a nemzeti parkok népszerűsítésére

Magyarország nemzeti parkjainak népszerűsítése érdekében kampányt indított az Agrárminisztérium (AM) megbízásából az Agrármarketing Centrum (AMC) a nemzeti parki igazgatóságok szakmai koordinálása mellett.

A nemzeti parkba látogatott az ombudsman és a jövő nemzedékek szószólója

Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa, valamint a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó helyettese, dr. Bándi Gyula 2020. augusztus 25-én a Kis-Balatonra látogatott.

Ismerjük egyáltalán azt a környezetet, azt a világot, amely körülvesz bennünket? Tudjuk, hogy miért kell felelősséget vállalnunk?

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő nemzeti parkunkban járt, Máté Bence nemzetközileg elismert természetfotós társaságában.

A Jövő Nemzedékek Szószólójának figyelemfelhívása az erdők biológiai sokféleségének, természeti értékeinek megóvásáról szóló AB határozat után

A természeti és kulturális értékeink védelme hosszú távon akkor biztosítható, ha ennek szükségességében és módjában társadalmi egyetértés, közmegegyezés van.

Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság
Ökoturisztikai és Környezeti-nevelési Osztály

Cím: 8229 Csopak, Kossuth u. 16. | Telefon: 06 87 555 291
E-mail: 
bfnp@bfnp.hu | Honlap: www.bfnp.hu

 

Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK