2022.08.16., kedd - ÁbrahámZalaegerszeg időjárása

Programajánló

BALATON-FELVIDÉKI NEMZETI PARK IGAZGATÓSÁG

2021. május 28. péntek, 13:57 - június 30., 00:00

KÖSZÖNTJÜK A BALATON-FELVIDÉKI NEMZETI PARK IGAZGATÓSÁG HÍRLEVELÉBEN!

Bemutatóhelyeink és programjaink várják a védettségi igazolvánnyal vagy applikációval rendelkező felnőtteket és a felügyeletük alatt lévő gyermekeket. A részletes szabályokról, nyitvatartásról és belépőjegyekről tájékozódjon az alábbi képre kattintva!

Járja be a Balaton-felvidéket szakvezetett gyalogos vagy e-kerékpáros túráink keretében, evezzen át a Matula-kunyhóhoz és nézze meg a kiállítást a Fekete István-emlékhelyen!

Idén is megrendezzük a nagy népszerűségnek örvendő Levendula Szedd Magad! programot. Az időpontot hamarosan, a levendulavirágzás függvényében határozzuk meg és hírlevél különszámot is kiküldünk ezzel kapcsolatban. Figyelje honlapunkat!

PROGRAMOK:

Gyermeknap a Kis-Balaton Látogatóközpontban

Május 29-én (szombat) gyermeknapot tartunk, a megszokott szolgáltatások mellett arcfestés, lufihajtogatás, mikroszkópos vízvizsgálat várja a gyerekeket.

Bővebben

Gyermeknap! Kedvezményes látogatás a Csodabogyós-barlangban

Életre szóló élményben lesz része azoknak, akik élnek a kedvezményes részvétel lehetőségével május 30-án (vasárnap) és ebbe a cseppet sem szokványos világba váltanak jegyet. Előzetes jelentkezés szükséges.

Bővebben

„Grand Tihany” geotúra a Vulkánok Nemzetközi Napján / Európai Geoparkok Hete

Az Európai Geopark Hálózat minden év június 1-én ünnepli a Vulkánok Nemzetközi Napját. Ebből az alkalomból május 29-én (szombat) térítéses geotúrára hívjuk a hosszabb gyaloglások kedvelőit. Jelentkezni előző nap délig lehet.

Bővebben

Európai Geoparkok Hete: kedvezményes látogatás a Csodabogyós-barlangban június 1-én

Életre szóló élményben lesz része azoknak, akik kihasználják a keddi (június 1.) kedvezményt alaptúránkon és ebbe a cseppet sem szokványos világba váltanak jegyet.

Bővebben

Zsákmese - Mi a különbség a szemét és a hulladék között?

Játékos foglalkozásra várjuk az érdeklődőket Csopakra június 3-án (csütörtök) 10.00 órára. A térítéses programra előző nap 16.00 óráig lehet jelentkezni. Alsó korhatár: 6 év!

Bővebben

Geotúra a varázslatos Alsó-Cuha-szurdokban

Június 6-án (vasárnap) 7.40 órakor „vonatos” geotúránkon hazánk legszebbnek tartott vasútvonalának történetével és az Alsó-Cuha-szurdok kialakulásával, vadregényes felszínformáival ismerkedhetnek meg.

Bővebben

Pele körút séta 2021-06-10

Egy kellemes sétára, térítéses szakvezetésre és foglalkozásra hívjuk az érdeklődőket Csopakra, a Pele-körútra június 10-én (csütörtök) 10.00 órára. Jelentkezni előző nap 16.00 óráig lehet. Alsó korhatár: 6 év.

Bővebben

Geotúra a Bondoró rejtelmes világába június 11-én

Vadregényes tájon, vízmosásokon át vezet izgalmas túránk június 11-én (péntek) 15.30 órakor. Térítéses programunkra előző nap 16.00 óráig várjuk jelentkezését.

Bővebben

Földtani és kultúrtörténeti kalandozás Városlődön és az Üveghegyen is túl

Szeretettel várjuk június 12-én (szombat) 10:00 órakor földtani és kultúrtörténeti térítéses geotúránkra! Jelentkezni előző nap 16.00 óráig lehet.

Bővebben

Geotúra a várpalotai Várvölgyben: Ízelítő a Keleti-Bakony természeti és kulturális örökségéből+Trianon múzeum

Június 13-án (vasárnap) 10.00 órakor kezdődik térítéses geotúránk, amelyre jelentkezni előző nap 16.00 óráig lehet.

Bővebben

Mesével összekötött térbeli képeslap készítés: a Tethys-tenger ősi élőlényei nyomában

Szeretettel várjuk az érdeklődőket június 17-én (csütörtök) 10.00 órára mesés kézműves foglalkozásunkra Csopakra. Jelentkezéseket a térítéses programot megelőző nap 16.00 óráig tudunk fogadni. Alsó korhatár: 6 év.

Bővebben

Dörgicsei levendulás-templomos geotúra 2021-06-19

Tartson velünk térítéses túránkon június 19-én (szombat) 9.30 órakor a Balaton-felvidék egyik legkülönlegesebb részén, a „Dörgicsei Mészkő-Alpokban”! Jelentkezés: előző nap 16.00 óráig.

Bővebben

Nyomozás a patak apró élőlényei után 2021-06-24

Térítéses programunk június 24-én (csütörtök) 10.00 órakor kezdődik Csopakon. Jelentkezés: a programot megelőző nap 16.00 óráig. Alsó korhatár: 6 év.

Bővebben

Barlangok Napja: kedvezményes látogatás a Csodabogyós-barlangban 2021-06-25

Kihívás, vad szépség, meglepő tények, őszinte találkozás önmagunkkal, túratársainkkal és a természettel… június 25-én (péntek) kedvezménnyel! Előzetes jelentkezés szükséges.

Bővebben

Barlangok Napja: Ördög-árok geotúra

Tartsanak velünk június 26-án (szombat) 10.00 órakor a Barlangok Napja alkalmából szervezett térítéses geotúránkra! Jelentkezni előző nap 16.00 óráig lehet.

Bővebben

HÍREK:

Kis-Balaton – A csodák birodalmának lakói

A Varázslatos Magyarország Magazin 2021/2 tavaszi számában jelent meg kollégáink látványos fotókkal illusztrált írása.

Bővebben

Elektromos halászat a Hévízi-kifolyón

A Hévízi-tó körüli véderdő északi leeresztő zsilipjénél, folyamatosan végzik a halállomány szűrését kollégáink. A varsás módszer mellett elektromos halászgép segítségével távolítják el az idegenhonos élőlényeket a kifolyóból.

Bővebben

Közösségi jelentőségű állatfaj: az ürge

Magyarország más tájain ismert állományokéhoz hasonlóan a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság Kis-Balaton–Nagyberek tájegységében is lezajlott az ürgeállományok idei felmérése.

Bővebben

Idén 20 rétisas fióka kapott egyedi jelölőgyűrűt a lábára

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság (BfNPI) és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) együttműködésében május 5-7-én rendben lezajlott a rétisas fiókák gyűrűzése a Kis-Balatonon, Észak-Somogyban és Dél-Zalában.

Bővebben

FELHÍVÁSOK:

Felhívás – Lóczy-barlang Látogatóközpont határozott idejű üzemeltetésére

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság az állami vagyonnal való gazdálkodásról szóló 254/2007. (X.4.) Korm.r. vonatkozó fejezetei alapján nyilvános, egyfordulós pályázatot hirdet.

Bővebben

Felhívás - Balaton-felvidéki Nemzeti Parki Védjegy

A védjegy célja a helyi készítésű élelmiszerek fogyasztási kultúrájának emelése, a termékek piacra jutásának elősegítése a hagyományos mesterségek-tevékenységek megőrzése és a természettel harmonikus gazdálkodás és termék előállítás ösztönzése.

Bővebben

Magyar Honvédség Bakony Harckiképző Központ közleménye

Felhívjuk a természetjárók és túrázók figyelmét, hogy a Központi Gyakorló- és Lőtér területén, az újdörögdi és tótvázsonyi gyakorlótereken még a kijelölt turistaútvonalak látogatása is szigorúan tilos 2021. május 25. és június 12. között, jelentős csapatmozgásokkal járó éleslövészet miatt.

Bővebben

A Bakony–Balaton UNESCO Geopark programjaiért kattintson IDE!

Iratkozzon fel hírlevelünkre honlapunkon, a boríték ikonra kattintva!

 

Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság
Ökoturisztikai és Környezeti-nevelési Osztály

Cím: 8229 Csopak, Kossuth u. 16. | Telefon: 06 87 555 291
E-mail: 
bfnp@bfnp.hu | Honlap: www.bfnp.hu

 

Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK