2022.05.25., szerda - OrbánZalaegerszeg időjárása

Programajánló

BELSŐ-ŐRSÉGI KALANDOZÁS

2021. március 12. péntek, 10:41 - x 00., 00:00
Címkék: Őrség, Túra

Természet & Túrázás tematika

BELSŐ-ŐRSÉGI KALANDOZÁS

A gyalogtúra a Belső-Őrségben halad, érintve Zala megye egy kicsiny csücskét is.

ÁTTEKINTÉS
Útvonal:
Magyarföld - Berki-hegy -Haricsa - Magyarszombatfa - Velemér - Szentgyörgyvölgy - Magyarföld
Túránk a Magyarföldi haranglábtól indul. Indulás előtt célszerű megtekinteni az új fatemplomot és onnan a szép kilátást. A falu utcácskáján északi irányba végighaladva, a falu végén nyugati irányban haladva a sárga jelzésen folytatjuk utunkat.

Áthaladunk a Berki-hegyen, majd a sárga jelzés nyomvonalát követve a K jelzés kereszteződéséhez érünk. Innen déli irányba a K és Z jelzéseket követjük egészen Magyarszombatfáig. Itt a Vadászati kiállításnál megállhatunk, majd utunkat nyugati, aztán déli irányban folytatjuk a Ritási-dombig.

Innen a K jelzésen keleti irányba folytatjuk utunkat, majd az Ó-hegy előtt északi irányba letérve a Magyarszombatfai Fazekas házhoz érünk. A Fazekas ház megtekintését követően végigmegyünk a falu főutcáján, majd azt elhagyva a műúton egészen a Gödörházi haranglábig megyünk. Innen a K jelzést követve rövidesen elérjük Velemért.

A Veleméri főutcán végighaladva érintjük a falu Tájházát és a Habán kerámiaműhelyt is. Innen a Veleméri templom felé vesszük az irányt. A Műemlékteplom megtekintését követően a K jelzésen keleti irányba továbbhaladva Szentgyörgyvölgyre érünk. Itt a Szentgyörgyvölgyi református templom udvarán lévő gesztenyefák árnyékában újra megpihenhetünk. A templom gyönyörű fakazettás mennyezetét megtekintve a K jelzésen Kógyár érintésével északkeleti irányban Felsőszenterzsébetre érünk. Felsőszenterzsébeten északnyugati irányba fordulva faluvégi kecskesajt manufaktúrát is érintve Péter-hegy megmászásával a K+ jelzést követve visszatérünk kiindulópontunkhoz a Magyarföldi haranglábhoz.

Látnivalók:
Magyarföld: harangláb, fatemplom, Magyarszombatfa: Vadászati kiállítás, Fazekasház, Gödörházi harangláb; Velemér: tájház, Habán kerámiaműhely, Szentháromság templom; Szentgyörgyvölgy: református templom
Jelzések:
sárga sáv, kék sáv, zöld sáv, kék kereszt

 

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA

Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK