2024.02.28., szerda - Ákos, BátorZalaegerszeg időjárása

Programajánló

Egy csepp India Somogyvámoson és TULIPÁNSZÜRET Kőröshegyen – Utazási ajánlat

2021. április 18. vasárnap, 11:09 - április 19., 00:00

Egy csepp India Somogyvámoson és TULIPÁNSZÜRET Kőröshegyen – Utazási ajánlat
2021. április 18.
Időpont: 2021.04.18.

Utazás: Nyugati típusú légkondicionált autóbusszal /hideg-meleg italok/,idegenvezetővel

Részvételi díj: 7 990 Ft/fő

 

Indulás: Hévízről 8.00 órakor, Keszthelyről 8.20-kor.Utazás Somogyvámosra a Krisna-völgybe, a mesés India világába. Krisna-völgy mottója: „Egyszerű élet, magas szintű gondolkodás!” A Krisna-völgyi körséta folyamán a birtok legkiemelkedőbb területeit látogatjuk meg vezető segítségével, mely által mélyebb betekintést nyerhetünk az itt lakók életmódjába.

Krisna-völgy számos pontján, vonzó környezetben indiai stílusú pavilonok találhatóak. Gyönyörű kerti dísztavak, lugasok, pavilonok, botanikus kert és kültéri szentélyek várják a kis sétán résztvevőket. Megközelítjük a színes lakóházakat is, majd megnézzük a szépen kiépített biokertészetet és az impozáns tehénvédelmi központba teszünk látogatást. Megtekintjük az Európában egyedülálló, lenyűgöző indiai szentélyt, ahol színes festmények és az impozáns főoltár fogad minket.

A Radzsisztáni Indiai Napok alkalmával lehetőségünk lesz India ízvilágának megismerésére, a különleges indiai ételek és a radzsisztáni ruhaviselet kipróbálására. Utazz Indiába kulináris szárnyakon! Ha valaki már járt Indiában, megtapasztalhatta a levegő fűszerektől elnehezült bódulatát. Konyhája világszerte a legszínesebbként van elfogadva, annak ellenére, hogy eredendően vegetáriánus. Híresek a levesek, rizsek, lepénykenyerek, szemet gyönyörködtető édességek, csemegék, italok, csatnik és különféle ízes főételeik.Világszerte csodálat övezi a gyönyörűen hímzett, flitterezett, színpompás, indiai selyemruhákat.

A program erejéig Indiában érezhetik magukat látogatóink, mivel lehetőséget adunk arra, hogy felpróbálhassák a pazar kelméket. Az ajándékboltban a füstölők, ékszerek, indiai kozmetikumok, fűszerek és ruhák mellett Krisna-völgy kézműves és biotermékeit is megtekinthetik, megvásárolhatják. Ezt követően továbbutazás a Balaton déli partjára, Kőröshegyre, ahol Magyarország kedvenc Tulipánszüretén veszünk részt.Megújult erővel vetjük bele magunkat a tavaszba! Virágzó tulipánok ezreit csodálhatjuk meg, melyekből magunknak is szedhetünk majd.

Gyönyörű képeket lehet készíteni a szivárvány színeiben pompázó tulipánok között. Olyan élményben lesz részünk, mintha Hollandiába utaztunk volna, a gyönyörűséges Keukenhofba.Idén áprilisban körülbelül 258.000 tulipán bont szirmot Kőröshegyen, a tavalyi virágmennyis ég több mint másfélszeresét ültették el a Kőröshegyi Levendulásban.A leszedett tulipánokhoz spárgát és fehér kötöző szalagot adnak ajándékba, aminek segítségével azonnal csokorba is köthetitek a virágokat. Metszőollót a helyszínen tudunk kölcsönözni letéti díj ellenében.

A virágokat fajtánként kb.50-150 Ft/szál áron lehet majd vásárolni. A helyszínen található Levendulás ajándékboltban saját készítésű termékeket; lekvárokat, szörpöket, olajakat és palántákat is lehet vásárolni. Programunk Balatonboglár érintésével zárul, ahol a szokatlan formájú, különleges kilátót az ún. Gömbkilátót látogatjuk meg.

A gömb formájú kilátó, hivatalos nevén Xantus János Gömbkilátó 15 méter átmérőjű, a 240 háromszöglemez alkotta szerkezet a brüsszeli világkiállításra épült. Az egyedi forma mellé fantasztikus panoráma is jár. A 165 méter magasan álló kilátóból a Balatonban és a szemközti, északi parti tanúhegyekben gyönyörködhetünk. Ezzel a varázslatos panorámával veszünk búcsút a Balatontól és indulunk haza.Érkezés az esti órákban Keszthely-Hévízre.

Jelentkezni itt lehet! 

TEL: 06-83/348-315   MOBIL: 06-30/9376-491

E-MAIL: VONYARC.TOURIST@T-ONLINE.HU

Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK