2024.05.21., kedd - KonstantinZalaegerszeg időjárása

Programajánló

Februári kajaktúra a Hévizí patakon

2021. február 06. szombat, 16:29 - február 07., 00:00

Hévizí beszálló
2021. február 6., szombat, 10:30 UTC+01–15:00 UTC+01
Hévizí beszálló
Nyilvános · Kajakszafari.hu szervezésében

A Hévízi-tó, mely egy természetes termálkarszt-forrás felett kialakult közel 250 m átmérőjű forrástó, világviszonylatban is egyedülálló. A tó vizének napi utánpótlása jelenleg kb. 35 millió liter, mely a Hévízi csatornán keresztül hagyja el a tavat és ezzel kb. 3 naponta cserélődik le a teljes tó vize. (Részletek a Balaton-felvidéki Nemzeti Park honlapjáról: http://bfnp.hu/hu/hevizi-to-tt).
Ezt a 26-28 fokos vizet igazán kár lenne csak úgy leengedni a Zala folyóba, majd a Balatonba, ezért kihasználva a különleges élményt, kajakokkal evezzük végig a nádasokkal övezett csatornát, a gőzölgő vízen nyíló tavirózsák között. A zsilipnél a bátrabbak fürödhetnek is ill. a gyógyulni vágyók itt mártóznak meg és úszkálnak egyet.
És hogy miért KAJAK? Mert sokkal közelebb vagy a víz felszínéhez, ezáltal stabilabb, könnyebben navigálsz.
A spritzdeck (=hullámkötény) lezárja a kajak beülő nyílását, így a meleg vízen beszállva bezárod és elviszed magaddal a meleget is ill. rosszabb idő esetén is véd a csapadéktól - legyen az gyönyörű hóesés vagy épp zordon ködfolt - és védi a ruházatod az átázástól. Egyszóval a legmegfelelőbb eszköz a téli evezéshez és nekünk pont ebből van a lehető legmodernebb, legprofibb: 1, 2 ill. családi, 3 személyes. Ha kérsz, speciális kajakos dzsekit, neoprén cipőt is szívesen biztosítunk.

A Hévízi-forrástó vize, mintegy 20-22 ezer éve tört fel mai helyén, a Balaton kialakulásával egy időben.A teljes felszerelés biztosítjuk, kis oktatásban is részesülnek a hozzánk látogatók, ezért kezdők és családok részvétele is ajánlott.
A Nemzeti park engedélyét és az evezéshez szükséges vizitúra engedélyt már beszereztük Nektek, ez benne van az árban. Összesen 22 fő részvételét tudjuk fogadni, foglalás előre utalással.
Részvételi díj : 9900Ft/fő, jelentkezés privát üzenetben!

 

Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK