2020.09.28., hétfő - VencelZalaegerszeg időjárása

Programajánló

FELNŐTT SZÍNHÁZI ÉVAD 2018/2019

2019. január 08. kedd, 12:40 - április 18., 00:00

2019-01-08      Színház

Festetics bérlet (kedd) 19.00
Simándy bérlet (szerda) 19.00

Január 8. (kedd) 19.00 (Festetics bérlet)
Január 9. (szerda) 19.00 (Simándy bérlet)
Sütő András
ADVENT A HARGITÁN
-színjáték-


zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház
„A szürreális folklórballada a bármelyik pillanatban lezúduló végzet árnyékában egy tragikus szerelmi háromszög történetet mesél el. A hűség, önzés, hit, megbocsátás és belátás emberi kapcsolatait átszövő történeten átragyog a szeretet, mely végül reményt sugároz, de számos elgondolkodtató kérdést ültet a néző szívébe, amin hazafelé elgondolkodhat.”
Főbb szerepekben: Farkas Ignác (Jászai-díjas), Pap Lujza, Urházy Gábor László, Kováts Dóra…
Rendező: Dér András
Jegyár: 2.800 Ft és 3.000 Ft

Április 16. (kedd) 19.00 (Festetics bérlet)
Április 17. (szerda) 19.00 (Simándy bérlet)
Bacsó Péter
A TANÚ
-szatíra-
veszprémi Pannon Várszínház
„Bacsó Péter: A tanú című film színpadi változata őrzi a film szerkezetét, alapvető szituációit, szállóigévé vált mondatait, színházi rendbe szerkeszti az 1949-es év történetét. A valóságos történelmi szereplők „alteregóit” eleveníti meg. Ugyanazok és mégis mások. Nemcsak nevük más, néhány külső vagy épp belső tulajdonsággal gazdagabbak vagy szegényebbek az eredetieknél. A magyar történelem örökérvényű parabolája, mosolyogtatóan torz tükörképe ez a mű. A színpadi tér az Angol Parkból Vidámparkká váló metaforikus helyszín, melyben megállíthatatlanul halad a „szocialista szellem vasútja”.”
Főbb szerepekben: Molnár Ervin, Koscsisák András, Kiss T. István…
Rendező: Vándorfi László
Jegyár: 2.800 Ft és 3.000 Ft

2019-ben
Molnár Ferenc
AZ ÖRDÖG
-vígjáték két részben-
„Az ördög Molnár Ferenc örökérvényű Mefisztó-története, Az ördög fordulatokban gazdag, éles humorú vígjáték, amely bravúros érzékenységgel világítja át a férfi-nő viszony legrejtettebb mélységeit. János, a tehetséges festő izgatottan várja legjobb barátja feleségét, Jolánt, hogy megfesse a portréját. A találkozás kínos, mindketten próbálnak felülkerekedni egymás iránt táplált, elfojtott szerelmükön. Jolán már éppen készülne modellt ülni, amikor váratlanul megjelenik egy elegáns és sötét tekintetű alak, az Ördög. „Sehonnan se jöttem és sehova se megyek.

Itt vagyok.” – mondja, és itt is marad, amíg ravasz tervét véghez nem viszi. Nem nyugszik, míg fel nem fedi a leplezett vágyakat, s a két szerelmest alaposan meg nem kísérti.”
Szereplők: Mészáros Máté, Bozó Andrea, Fenyő Iván, Máté Krisztián, Eke Angéla, Házi Anita, Erdélyi Gábor, Falati Hedvig, Kántor Zoltán
Rendező: Bakos-Kiss Gábor
Jegyár: 2.800 Ft és 3.000 Ft

2019-ben
Florian Zeller
A KULISSZÁK MÖGÖTT
-színmű-
A Szentendrei Teátrum és a Rózsavölgyi Szalon közös produkciója
„Daniel és Isabelle vacsorára várják barátjukat, Patrickot és annak új élettársát, Emmát. A látszólag könnyed és vidám este előkészületei közben tapintható a feszültség. A házaspár közeli barátságban volt Patrickkal és korábbi feleségével, akit a férfi elhagyott új szerelme,

Emma miatt. Emma fiatal és csinos, semmiben sem hasonlít az elhagyott feleségre. Patrick felhőtlen boldogsága láttán a házigazdák kezdik megkérdőjelezni saját kényelmesen kialakított, rutinos életüket.

Kegyetlenül őszinte darab a kapuzárási pánikról. A szerző ugyanakkor humorral és (ön)iróniával ábrázolja a szereplőket. A párbeszédes jeleneteket újra és újra megtörik a szereplők „kihangosított” gondolatai. Nincs az a hazugság, titkos gondolat vagy elfojtott vágyakozás, amely a közönség elől rejtve maradna – garantált a lebukás!

Florian Zeller kortárs francia regény- és drámaíró. „Korunk legizgalmasabb új színpadi szerzője” – írta róla a The Guardian. Az Apa című drámájáért hazájában Moliere-díjjal jutalmazták. A Kulisszák mögött (L’envers du décor) című vígjátékát 2016-ban írta, és ugyancsak komoly sikereket ért el vele.”
Szereplők: Spolarics Andrea, Sztarenki Dóra, Vasvári Csaba és Kardos Róbert
Rendező: Ördög Tamás
Jegyár: 2.800 Ft és 3.000 Ft
 

 

Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK