2024.07.19., péntek - EmíliaZalaegerszeg időjárása

Programajánló

Házi rétes készítés - húzd velünk 2

2020. január 18. szombat, 10:57 - január 19., 00:00

Nyilvános · Mi Kertünk szervezésében
 
2020. január 18., szombat, 9:30–14:30
 
Zalaszentlorinc, Zala, Hungary

Az igazi, hártyavékonyra húzott rétes Magyarországon régóta hagyományos ételnek számít, már a 18. században is készítették, legtöbb tájegységünkön pedig ma is kihagyhatatlan a lakodalmi menüből.
Elkészítésének tudománya nagyanyákról anyákra, unokákra száll.

Most mi is kinyitjuk kapuinkat, szeretettel várunk mindenkit, aki szívesen eltöltene velünk egy kellemes napot, miközben megismerkedik a réteskészítés fortélyaival.

A program várhatóan 9:30-kor kezdődik, és kora délután ér véget az elkészített finomságok közös elfogyasztásával. A rétesek mellé finom, testet-lelket melengető leveseket készítünk, illetve minden részt vevő hozhat magával tepsit, és a saját maga által elkészített rétesből haza is vihet, amit otthon a másnapi, vasárnapi ebédnél családi körben el tud fogyasztani. 
Szeretettel várunk mindenkit, akinek fontosak a hagyományok, szereti a rétest, szívesen tanul valami újat és tölt el egy délutánt kellemes társaságban, szép környezetben.

A részt vevők létszámát 10 főben maximalizáljuk annak érdekében, hogy mindenkinek legyen ideje kipróbálni és megtanulni a fogásokat. A jelentkezéseket érkezési sorrendben vesszük figyelembe.
A program díja tartalmazza a rétesnyújtáshoz szükséges összes eszközt és alapanyagot, tízóraira friss, házi kenyeret rávaló kencékkel és kézműves sajtokkal, ebédre pedig 2 féle levest (egyik húsos, másik húsmentes) és rétest, valamint elvitelre minden rétesnyújtónak 1 tepsi rétest.
Díjak:
Rétest nyújtó felnőtteknek: 5.800,- forint
Felnőttek körül sertepertélő gyerekek, életkortól függetlenül: 1.400,- forint
Kísérő felnőttek: 2.200,- forint

 

Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK