2024.07.13., szombat - JenőZalaegerszeg időjárása

Programajánló

Helyismereti kiállítás és verseny

2021. december 26. vasárnap, 10:40 - január 31., 00:00

 Helyismereti kiállítás és verseny 1. 
2021.11.12 - 2022.01.31
Fotópályázat kerül meghirdetése zalaegerszegi lakosok számára

A fotópályázati felhívás részleteit a plakáton és az alábbiakban olvashatják az érdeklődők.
Pályázati feltételek:
 
A Keresztury Dezső Városi Művelődési Központ a „Helyi identitás és kohézió erősítésének megteremtése Zalaegerszegen” című projekt keretén belül fotópályázatot hirdet amatőr és profi zalaegerszegi fotósok számára.
A pályázat az alábbi kategóriákban kerül meghirdetésre:
- Zalaegerszeg épített környezete (röviden: épített)
- Zalaegerszeg természeti környezete (röviden: természet)
 - Egyéb (röviden: egyéb)
 
A pályázatra beküldött felvételnek jellegzetes, jól felismerhető zalaegerszegi helyszínt kell ábrázolnia. A pályázatra 2020.10.01. és 2021.12.31. között készült képekkel lehet nevezni. Egy pályázó összesen 10 pályaművet küldhet be a pályázati kategóriától függetlenül.
Nevezési határidő: 2021.12.31.
A pályamunkákat e-mail-ben képként kell eljuttatni az alábbi e-mail címre: fotopalyazat.zeg@gmail.com


Az e-mail tárgy rovatában a pályázó neve, kép címe, kategória (rövid alak) szerepeljen. Pl.: Minta Anna, Azáleás völgy, Természet. Az e-mailben a pályázó személyes adatainak szerepelnie kell: név, születési év, lakcím, telefonszám.
A pályázathoz szükséges személyes adatok elküldésével a pályázó:
- elfogadja a pályázati feltételeket,
 - igazolja, hogy a beküldött képei minden tekintetben megfelelnek a kiírásnak,
 - kijelenti, hogy a beküldött képeket ő készítette és rendelkezik a beadott kép eredeti változatával.


A képek formai és technikai követelményei: A pályázaton manipulált képek nem indulhatnak! Nem számít manipulációnak a hagyományos fotográfiai korrekció, így a színek, tónusok és a fényerő beállítása, illetve a felvétel közben keletkezett technikai hibák eltávolítása. Manipulációnak számít és kizárást von maga után a képek tartalmának megváltoztatása, vagyis a képi elemek utólagos eltávolítása vagy hozzáadása, továbbá effektszűrők vagy más képmanipulációs eljárások alkalmazása. A képek technikai feltételei a következők: Képfelbontás: a pályázaton legalább 8 megapixel felbontású képpel lehet pályázni.

A kép rövidebbik oldal nem lehet kisebb, mint 2100 pixel, a hosszabbik oldala nem haladhatja meg az 5500 pixelt. Az ezen értékhatáron kívül eső képek az előzsűrizés során automatikusan kiesnek. Pályázni kizárólag JPG formátumú képpel lehet. A képtömörítési minősége 90-100% legyen. A képek készülhetnek telefon készülékkel is.
Kép elnevezése: a feltöltött fájlnév egyezzen meg a kép címével. A kép címéből egyértelműen ki kell derülnie, hogy melyik zalaegerszegi helyszínhez köthető az alkotás.
Zsűrizés: a zsűri valamennyi, érvényes pályázatot benyújtó pályázó művét áttekinti.

Többfordulós zsűrizés során kerülnek kiválasztásra a díjazott fotók. A zsűrizés anonim módon történik és nem nyilvános. A zsűri a pályázati feltételeknek nem megfelelő képeket kizárja.
Az eredményhirdetésre a kiállítás napján kerül sor. A legjobb 3 fotó díjazásra kerül. Az eredményhirdetésre és a díjak átadására a kiállítás napján, annak megnyitóján kerül sor.
Szerzői jogok és nyilvánosság: a pályázónak és a pályaműveknek az adatai az eredményhirdetésig nem nyilvánosak.

A feltöltött képek a beküldési határidőig módosíthatók, a módosítási igényről külön e-mailt kell küldeni a fotopalyazat.zeg@gmail.com címre. A pályázó a képek beküldésével automatikusan elfogadja a „Helyismereti kiállítás és verseny” pályázat feltételeit, egyben hozzájárul ahhoz, hogy a beküldött képekből a pályázat kiírója térítésmentesen kiállítást szervezzen, „Helyismereti fotókiállítás” neve alatt, a kiállítás részeként időbeli és térbeli korlátozás nélkül bemutassa, a pályázattal kapcsolatos publikációkban felhasználja, a pályázathoz kapcsolódó projekt során felhasználja, publikálja. A beküldött képek a kiállítás rendezvényeihez és kommunikációjához, illetve a projekt kommunikációjához használhatók fel térítésmentesen. A pályázó tudomásul veszi, hogy a beadott képek elkészítésével vagy azok nyilvános bemutatásával/kiállításával okozott személyiségi és szerzői jogsértésekért minden felelősség a beadó fotográfust/szerzőt terheli, beleértve a jogsértéssel bekövetkező anyagi felelősséget is.
A kiállítás szervezése és a beérkezett pályaművek eredményhirdetésének pontos dátuma a későbbiekben kerül meghatározásra.

Tisztelt Pályázó!
A Referoludvig Kft. a Pályázó, valamint törvényes képviselőjének személyes adatait a Keresztury Dezső Városi Művelődési Központ, mint a Fotópályázat tekintetében Adatkezelőként eljáró szervezet előírásai szerint Adatfeldolgozóként kezeli. A Referoludvig Kft. a Fotóverseny kapcsán a nála kezelt személyes adatokat nála kezelt személyes adatokat kizárólag az adatkezelő (Keresztury Dezső Városi Művelődési Központ) írásbeli utasításai alapján kezeli, az érintettek jogainak védelmét biztosító, megfelelő technikai és szervezési intézkedések végrehajtásával. Majd a verseny végeztével teljes körűen megsemmisíti, akár papír alapon, akár elektronikus módon találhatók meg.
 
A beérkezett fotók kiállításra kerülnek, részletekről a későbbiekben adunk tájékoztatást.
Helyszín
Ola, Landorhegy

 

 

Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK