2021.01.28., csütörtök - Károly, KarolaZalaegerszeg időjárása

Programajánló

József Attila Városi Tagkönyvtár - Június

2020. június 01. hétfő, 14:20 - július 01., 00:00

Tisztelt Olvasóink!

A Koronavírus-fertőzés Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs a könyvtárak személyes látogatásának tilalmát egyelőre nem vonta vissza!

Az olvasni vágyók számára ezért új szolgáltatást vezetünk be 2020. június 2-től Könyvtár a küszöbön névvel.

Olvasóink előre egyeztetett idősávokban és módon kölcsönözhetnek könyveket a József Attila Városi Tagkönyvtár Kispest utcai bejáratánál.

  • Kérjük Olvasóinkat, olvasójegyüket hozzák magukkal!
  • Szolgáltatásaink CSAK BEIRATKOZOTT olvasóink számára elérhetőek!
  • Minden olvasónk maximum 5 db könyvet igényelhet.
  • A szolgáltatás ideje alatt a

dokumentumok visszavétele, folyóiratolvasó, nyomtatási lehetőség, előjegyzés

illetve helyben használat SZÜNETEL!

A könyvkérés módja:

Online katalógusunkból tudnak választani, kérésüket honlapunkon, email-ben, telefonon tudják elküldeni.

  • Kérjük, adják le rendelésüket a honlapunkon elérhető űrlap kitöltésével! Az űrlap

tartalmaz minden olyan információt, amely elengedhetetlen a kérés teljesítéséhez.

  • Kérjük, hogy adják meg a kért könyvek szerzőjét és címét, nevüket, lakcímüket, olvasójegyük számát és az elérhetőségüket email-ben (konyvrendeles.javtk@dfmvk.hu) való könyvrendelés esetén.
  • Telefonon is rendelhetnek könyvet: +36-92/596-831 Az átvételről munkatársaink tájékoztatni fogják.

A részletes tájékoztató és katalógusunk otthonról elérhető, online változatáról bővebb információt kaphat a http://www.javk.hu/dfmvk-aktualis/uj-szolgaltatas-a-konyvtarban oldalon!

Vigyázzunk egymásra!

Programjaink:

 

FEL A NETRE ÖREGEM! 9.

Júniusban is várjuk kíváncsi és lelkes Olvasóinktól internetes fejtörőnk megfejtéseit. A feladatlapok már új formátumban is elérhetők.

További információ: http://javk.dfmvk.hu/dfmvk-aktualis/online-vetelkedo---fel-a-netre-8

 

MUNKATÁRSAINK CIKKAJÁNLÓJA A KÖNYVTÁRUNKBA JÁRÓ FOLYÓIRATOKBÓL

Munkatársaink színes, érdekes cikkeket ajánlanak az online sajtóból. http://www.javk.hu/hirek/munkatarsaink-cikkajanloja-a-konyvtarunkba-jaro-folyoiratokbol-3

 

KÖNYVES BLOGGER

Új sorozatot indítottunk, amelyben mindig bemutatunk egy-egy könyvekkel foglalkozó blogot. Legújabb bloggerünk: Czene Mariann, a Mariann Könytára (czenema) blog szerzője http://www.javk.hu/hirek/konyves-blogger-20205

 

A KIS HERCEG - DFMVK – HANGOSKÖNYV

Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg című műve, a zalaegerszegi Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár munkatársainak felolvasásában az alábbi linken hallható: http://www.javk.hu/hirek/antoine-de-saint-exupery-a-kis-herceg---dfmvk---hangoskonyv

 

FACEBOOK

Kövessen bennünket facebook oldalunkon is, ahol hasznos információkkal, ajánlókkal várjuk. https://www.facebook.com/jozsefattilavarositagkonyvtar/

 

 

Versek, mondókák, dalok

https://www.poet.hu/kategoria/Gyermeknap https://www.okosjatek.hu/gyermeknapra_versek

https://gyerek-dalok.hu/gyermekeknek/Mond%C3%B3k%C3%A1k

Gyereknapi finomságok

https://www.nosalty.hu/cikkarchivum/gyereknap http://www.mindmegette.hu/valogatas/inycsiklando-desszertek-gyereknapra-698/ https://nlc.hu/gasztro/20150527/gyermeknap-recept/ http://www.okosanyu.hu/Konyha/Vid%C3%A1m_receptek_Gyereknapra

https://www.sutnijo.hu/kereses?tag%5B423%5D=1&gclid=CjwKCAjw2a32BRBXEiwAUcugiNxexBCNT1 MshPWiB6OgRY4FR5f3VkPVcXUSoHq9UQXmGOQITnH51hoCWB8QAvD_BwE

Játékok

https://www.okosjatek.hu/ugyessegi_feladatok_gyereknapra https://eletszepitok.hu/jatekok-gyerekeknek/

Töltsük együtt az időt!

https://naturanyu.hu/10-gyereknapi-program-otlet-ha-kerulned-a-tomeget-96 https://jatsszunk-egyutt.hu/10-otlet-otthoni-gyereknapra/

Kreatív ötletek

https://www.otthon24.hu/40-kreativ-otlet-gyerekeknek/ https://www.okosjatek.hu/kreativ_otletek_gyerekekkel_kreativ_otletek_otthon  https://zoldneklennijo.hu/10-gyereknapi-otlet/

 

 

 

Kiránduló helyek

https://www.hellovidek.hu/utazas/2018/12/07/10-bamulatos-hely-zala-megyeben-amit-feltetlenul-latnod-kell https://www.zalaikilato.hu/latnivalok.html

 

 

  

https://www.orszagjaro.net/orseg-latnivalok/ https://kirandulastippek.hu/balaton-felvidek

 

Gyereknapi programok Zala megyében

https://www.programturizmus.hu/kategoria-gyereknap.html?f-cat=&f-loc=90&f-from=2020-05-26&f- to=#filter-list-form

Könyvajánló

Fejős Éva: Margarita

 

Gondoltál már arra, mi történne, ha egy napon mindenkinek, kivétel nélkül mindenkinek megmondanád, amit gondolsz róla? Ha az összes e-mailedet, sms-edet, Facebook-üzenetedet őszintén válaszolnád meg, nem köntörfalazva és szépítgetve, hogy az a másiknak is jó legyen?

Zorka, a regény hősnője egy este, felháborodva és minden mindegy-alapon megteszi ezt. Válaszol az üzletfeleinek, barátainak, de még a családtagjainak is.

Másnap reggel Budapesten, mégis új világban ébred, és bár nem számít rá, még egy repülőjegyet is talál a postafiókjában.

Miközben azon gondolkozik, mit tartogat számára az „igazság korszaka”, az új élet, nem sejti, hogy valaki kinézte őt arra, hogy általa teljesítsen be valamit, ami neki fontos.

Gondtalanul napozva egy szigeten koktélozni, miután mindenkinek megmondod a véleményedet – ez egy nagy álom, nem igaz? A valóságban azonban a koktél nem az, aminek látszik, a szigeten pedig több ellenség vár, mint a nagyvárosban, a megszokott életedben.

Fejős Éva új regényében igazságok és hazugságok csapnak össze, és egy kellemesen induló utazás hirtelen veszélybe sodor mindent, még Zorka életét is. A sodró, varázslatos, lendületes „megmondótörténet” nemcsak az igazság-hazugság kérdéseire keresi a választ, hanem a mélyről felkutat egy romantikus mítoszt, elhozza a szerelmet, megfűszerezve a Fejős Évától az olvasói által nagyon várt és szeretett izgalmas, csavaros krimiszállal.

Olvasói vélemény:

„Már azzal felkeltette az érdeklődésemet a könyv, amit a fülszövegben olvastam.

Aztán elkezdtem és teljes mértékben levett a lábamról!”

(marilyn_marilyn - moly.hu)

 

Otthonról hoztuk: családi mintáink és párkapcsolatok

Megismerkedünk, egymásba szeretünk, és eldöntjük, hogy megpróbáljuk együtt az életet. Úgy tűnik, teljesen tiszta lappal indulunk, hiszen ez egy új kapcsolat, úgy alakítjuk, ahogy csak szeretnénk. Ráadásul tele vagyunk lelkesedéssel, bizakodással, egymás iránti pozitív érzésekkel. Hamarosan mégis azon kaphatjuk magunkat, hogy ez a kapcsolat is kezd úgy alakulni, mint az előzőek – sőt, működése gyanúsan hasonlít arra is, amit hajdan otthon, a saját származási családunkban láttunk.

Érdemes tisztában lennünk azzal, hogy párkapcsolataink alapmintáját – vagyis azt, hogy miként kötődünk a társunkhoz, hogyan viszonyulunk hozzá, hogyan kommunikálunk vele – a gyermekkorunkból hozzuk magunkkal. Mi is és a társunk is egy-egy „alapcsomaggal” érkezünk a kapcsolatba, és viszonylag hamar kiderül, hogy mély bevésődések határozzák meg közös életünket. Gyakran meg sem tudjuk indokolni, hogy egy adott helyzetben miért érzünk és viselkedünk éppen úgy, ahogy, mert számos automatikus, spontán válaszunk nem más, mint régi sérüléseink visszhangjai.

A Nyitott Akadémia tematikus gyűjteményes kötetében korábbi előadások és vadonatúj, kifejezetten ebbe a könyvbe készült írások egyaránt helyet kaptak.

Olvasói vélemény:

„Kitűnő szakemberek, kitűnő írások.”

(Zituci - moly.hu)

 

Emma Donoghue: A rokon

Az év egyik legjobb könyve (New York Post)

Humoros, érzékeny, szívmelengető történet egy idős úrról és egy fiúról, akiket nemzedékek választanak el egymástól, a jövőjük mégis közös lehet.

Noah Selvaggio nyugdíjas vegyészprofesszor magányosan éldegél New Yorkban. Szülővárosába, Nizzába készül, hogy megünnepelje nyolcvanadik születésnapját. Gyerekkora óta nem járt Európában, csak az édesanyjától örökölt fotók őrzik a II. világháborús történelmi múlt és a családi legendák titkait.

Telefonhívást kap a gyámügyi hivataltól: ő a legközelebbi rokona a tizenegy éves unokaöccsének, Michaelnek. A fiú apja nemrég meghalt, az anyja börtönben ül, ha Noah nem vállalja a felügyeletét, kénytelenek nevelőintézetben elhelyezni. Noah kötelességtudatból beleegyezik, hogy magával vigye a fiút a nizzai vakációra.

Sok minden megváltozott ebben a híresen elbűvölő tengerparti Mekkában, amelyben még mindig kísértenek a náci megszállás emlékei. A különös duó, amely egyszerre szenved a jet lag-től és a kulturális sokktól, hol a modern tömegkommunikáció eszközeivel, hol az idősek bölcsességével próbálja kinyomozni a múltat és megtanulni egymás nyelvét.

Olvasói vélemény:

„Ennek a könyvnek a mondanivalója és a bájossága viszi magával az olvasót egy kalandos nizzai útra.”

(Édeskiskönyvkritikák - moly.hu)

 

Jessica Park: 180 seconds – 180 másodperc

Három perc is elég ahhoz, hogy megváltoztasson egy életet. Minden sebezhetőség ellenére. Minden félelem ellenére.

Vannak, akik az egész életüket anélkül élik le, hogy megváltozna a gondolkodásmódjuk. Allison Dennisnek viszont mindehhez 180 másodperc is elég…

Allison, aki a gyerekkorát nevelőcsaládok között ingázva töltötte, elhatározta, hogy senkit nem enged közel magához. Tizenhat éves koráig nem fogadták őt örökbe, így megtanulta, hogy jobb nem bízni a dolgok állandóságában. De harmadéves egyetemistaként egyre nehezebben tud elveszni a fülében zúgó fehérzajban.

A gyanútlan Allison egy délután épp a kampusztól nem messze sétál, amikor belerángatják egy társadalmi kísérletbe. Azt a váratlan feladatot kapja, hogy lépjen interakcióba egy vadidegennel, 180 másodpercen keresztül. Sem ő, sem a másik fél, a szívdöglesztő közösségi média sztár Esben Baylor, nem áll készen arra, ami ezután következik.

Amikor lejár az idő, az érzések olyan intenzitással törnek Allisonra és Esbenre, ami mindkettőjüket összezavarja és felvillanyozza. Legjobb barátnője unszolására Allison utazásra indul, hogy kiderítse, vajon az élmény, amin Esbennel osztozott, valódi-e – és azt, hogy képes lesz-e végre bízni magában, a többi emberben és a szeretet erejében.

 

 

Olvasói vélemény:

„Meghatott, és egy csodálatos történet részese lehettem.”

(Pandalány - moly.hu)

 

Giles Kristian: Lancelot

Lovagregény a becsületről és a szerelemről

 

 

 

A pergő cselekményű regény a brit történelem egyik leghíresebb és legmisztikusabb történetét meséli el a legendás Artúr király, a rettenthetetlen lovag, Lanchttps://moly.hu/system/covers/big/covers_580085.jpg?1574110804elot és Guinevere királyné titokzatos szerelmi háromszögéről.

A nagyszerű elbeszélő, Giles Kristian Lancelot életén keresztül mutatja be az 5. századi Britannia véres és kegyetlen történelmét, amelyben a szászoktól, a piktektől és a frankoktól kell megvédeni Arthur királynak és legendás vitézeinek Britannia földjét. Lancelot életében gyermekkorától jelen van a titokzatos druida, Merlin, aki egyébként segít Arthurnak és katonáink, hogy megszerezzék a mágikus kardot, Excaliburt.

 

 

 

Olvasói vélemény:

„Már az első nap a felét elolvastam a kötetnek… Bízom benne , hogy hamarosan új kötet is megjelenik magyarul Giles Kristiantól.”

(Berkó - moly.hu)

A könyvajánlók a www.moly.hu oldalról származnak, valamint az olvasók saját gondolatait is tartalmazzák.

 

 

Folyóiratajánló
Földgömb

Fotó: RXFPhoto ©shutterstockA Földgömb alkotóközössége a lap 1929-es alapítása óta azért dolgozik, hogy választ adjon a bennünket körülvevő világról megfogalmazódott kérdésekre, elsősorban a földrajztudomány elemző, szintetizáló eszköztárának segítségével. Ezek a kérdések és válaszok sohasem voltak olyan kiemelkedően fontosak és aktuálisak, mint ma, amikor a klímaváltozás, a környezettudatos életmód és a környezetvédelem az emberiség jövőjének szempontjából ily nagy jelentőséggel bírnak. E célok megvalósításának hatékony eszköze lapunk, mely szórakoztatva tanít, magyarázza a Világot!”

További információk: https://afoldgomb.hu/

 

Ötlet mozaik

 

https://eshop.posta.hu/storefront/renderImage.image?imageName=kepek%2Fupload%2Fhirlap%2FB006271.jpg&width=240&padding=0 Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.

 

További információk: http://www.otletmozaik.hu/

 

Nincs időm olvasni kihívás!

2018 februárjában csatlakozott a József Attila Városi Tagkönyvtár egy országos kezdeményezéshez, amit Szabados Ágnes, az RTL KLUB műsorvezetője indított útjára.

A témát Ági adja meg minden hónap első napján, amihez mindenki szabadon választott könyvekkel csatlakozhat.

 

 

 

Elérhetőségek:

József Attila Városi Tagkönyvtár
8900 Zalaegerszeg, Landorhegyi út 21.

Tel.: +36-92/596-831

e-mail: javtk@dfmvk.hu www.javk.hu

Nyitvatartás: hétfő: 12.00       
 
kedd - péntek: 10.00 - 19.00       
szombat: 8.30 - 12.00

Olvasóinkért Könyvtári Alapítvány Adószámunk: 18959662-1-20

 

 

Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK