2023.02.03., péntek - BalázsZalaegerszeg időjárása

Programajánló

KÖSZÖNTJÜK A BALATON-FELVIDÉKI NEMZETI PARK IGAZGATÓSÁG

2021. július 01. csütörtök, 10:45 - x 00., 00:00

2021. július

KÖSZÖNTJÜK A BALATON-FELVIDÉKI NEMZETI PARK IGAZGATÓSÁG HÍRLEVELÉBEN!

Július 4-ig tartanak a Levendula Hetek Tihanyban. Szedjen levendulát a Szedd magad! programon, figyelje meg a levendula-lepárlás folyamatát 3-án vagy 4-én és nézze meg július 1-én a "Forró helyzetek és jeges korszakok" című klímafilmet a Levendula Ház Látogatóközpontban! Részletek az alábbi képre kattintva:

Júliusban is várják bemutatóhelyeink. Megújult a Salföldi Major, a Hegyestű Geológiai Bemutatóhely és a Kápolnapusztai Bivalyrezervátum. Hamarosan átadjuk a Lóczy-barlang Látogatóközpontot, a nyitás időpontját weboldalunkon fogjuk közzétenni. Július 1-31. között tekintse meg "A gyepek titkai" fotókiállítást a Kis-Balaton Látogatóközpontban.

bemutatóhelyek nyitvatartásáról, a belépőjegyek áráról, a látogatás szabályairól tájékozódjon az alábbi képre kattintva!

Fedezze fel a Balaton-felvidéket szakvezetett gyalogos- és e-kerékpáros túráinkon, evezzen a Kis-Balatonon, ismerje meg a Murát vízitúráinkon!

PROGRAMOK:

Gyalogos szakvezetett túrák:

E-kerékpáros szakvezetett körtúrák Csopakról:

Vízitúrák szakvezetéssel a Murán:

HÍREK:

Turisztikai fejlesztések a Balaton-felvidéken

Mintegy 400 millió forint uniós forrásból fejlesztettek és bővítettek a Salföldi Majorban, a Hegyestű Geológiai Bemutatóhelyen, a Tapolcai-tavasbarlang Látogatóközpontban és Balatonfüreden, a Lóczy-barlangnál. A Rejtett kincsek a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban elnevezésű projekt átadóünnepségét a Salföldi Majorban tartották.

Bővebben

Jelentős fejlesztések a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban

 

A Balaton körüli természetvédelmi, illetve Natura 2000-es területeket, védett lápokat kezelő Balaton-felvidéki Nemzeti Park az elmúlt finanszírozási időszakban 21 pályázattal 6 milliárd forintnyi fejlesztést hajtott végre.

Bővebben

Átadták a Hegyestű Geológiai Bemutatóhelyet

2021 a projektmegvalósítások éve a nemzeti parkok életében, hiszen idén 30 beruházást adnak át az igazgatóságok országszerte, együttesen 8,7 milliárd forint értékben

Bővebben

A Balaton-felvidéki nemzeti park volt a legnépszerűbb tavaly

Egyre népszerűbbek a hazai nemzeti parkok. A legtöbb vendéget tavaly a Balaton-felvidéki Nemzeti Park vonzotta, az igazgatóság által üzemeltetett bemutatóhelyeket mintegy 318 ezer regisztrált látogató kereste fel 2020-ban

Bővebben

Fejlesztésekkel bővült a Kápolnapusztai Bivalyrezervátum

Ökoturisztikai fejlesztést, illetve akadálymentesítést is szolgál az a két pályázat, amelyek révén a Kis-Balaton térségében található kápolnapusztai rezervátum felújítására, bővítésére nyílt lehetőség.

Bővebben

A Kis-Balaton Látogatóközpont lett az Év Balatoni Középülete

A Nők a Balatonért Egyesület a Balatoni Szövetséggel együttműködve ismét meghirdette az Év Balatoni Háza építészeti díjpályázatot, melynek lebonyolítását a Miniszterelnökség Építészeti és Építésügyi Helyettes Államtitkársága támogatta.

Bővebben

Félmilliárdos természetvédelmi fejlesztés indul a Mura-mentén

Mintegy 470 millió forint európai uniós támogatásból valósít meg élőhelyfejlesztést a Mura-mentén a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság. A projekt segítségével egy gazdálkodási centrumot alakítanak ki, valamint 250 hektáron javítják a környezet állapotát

Bővebben

A Bakony–Balaton UNESCO Geopark programjaiért kattintson IDE!

Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság
Ökoturisztikai és Környezeti-nevelési Osztály

Cím: 8229 Csopak, Kossuth u. 16. | Telefon: 06 87 555 291
E-mail: 
bfnp@bfnp.hu | Honlap: www.bfnp.hu

 

 

Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK