2023.03.31., péntek - ÁrpádZalaegerszeg időjárása

Programajánló

Online Növényvédelmi kurzus kiskert tulajdonosoknak

2021. március 01. hétfő, 09:51 - március 02., 00:00

2021. MÁRCIUS 1., HÉTFŐ, 9:00 UTC+01
Online Növényvédelmi kurzus kiskert tulajdonosoknak
ingyenes  · Online esemény


Dr. Harcsa Marietta - növényorvos, szaktanácsadó oldala - gazdahely.hu eseménye
Online: gazdahely.hu
2021. március 1., hétfő, 9:00 UTC+01
Díj: ingyenes
Nyilvános  · Bárki a Facebookon vagy azon kívül

Nem mondom, hogy a növényvédelmen múlik minden, és nem erőltetem a növényvédő szerek használatát. Munkám során az integrált szemléletet vallom, ami lefordítva annyit jelent, hogy az arany középutat kell megtalálni. Soha nem az a növényvédelem célja, hogy mindent elpusztítsunk, ami kárt okozhat, hanem az, hogy fel tudjuk ismerni a védekezési határokat, megismerjük a kártevők biológiáját, amiből már sok más egyéb (megelőzési és bio) megoldásra szert tehetünk. Amennyiben szükséges, akkor a megfelelően és körültekintően kiválasztott növényvédő szerrel célirányosan tudjunk védekezni, figyelve a környezetre és saját magunk (a fogyasztók) egészségének megőrzésére.


Az online növényvédelmi kurzus ebben nyújt segítséget a résztvevőknek!
(Házikertesekre szabva, zöldség-gyümölcs növényvédelemre alapozva, szabad felhasználású, III. kategóriás növényvédő szerek megismerése.)

FONTOS!
Az online növényvédelmi kurzus elvégzése nem ad növényvédelmi végzettséget, akinek arra van szüksége, annak a növényorvosi kamara által szervezett 80 órás tanfolyamon kell részt vennie! A kurzusom alapot ad a növénykórtani esetek, a kártevők felismerésére, védekezési módokra a saját kiskertünkben. Segít elkülöníteni a betegségeket, rovarokat, és megoldást találni ezekre. Megtanulják a szabadforgalmú növényvédő szerek felhasználását, illetve a tápanyaghiányok felismerését, orvoslásának lehetőségeit. 

 

Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK