2024.07.18., csütörtök - FrigyesZalaegerszeg időjárása

Programajánló

Operett online: Tajtékos dalok

2021. március 10. szerda, 09:52 - március 11., 00:00

2021. MÁRCIUS 10., SZERDA, 19:00 UTC+01–23:45 UTC+01
Operett online: Tajtékos dalok - új szereposztással

Budapesti Operettszínház eseménye
Budapesti Operettszínház - online
2021. március 10., szerda, 19:00 UTC+01–23:45 UTC+01
Jegyek
online-operett.jegy.hu
Nyilvános  · Bárki a Facebookon vagy azon kívül
Francia életérzés, elsöprő virtus, ’50-es évek Párizsa. Ide repít minket Boris Vian, élet és halál határmezsgyéjén egyensúlyozó, fékezhetetlen polihisztor zseni, a 20. század európai irodalmának egyik legeredetibb figurája a Tajtékos dalok sanzonjaiban.

A négy színészre és kis-zenekarra komponált előadás Vian mozgalmas éveit, sorsának főbb fordulatait, nehezen érkező sikerét és a minden nehézségen felülkerekedő életörömet idézi meg regényeinek szereplői és a kortársak emlékei alapján.

A Tajtékos dalok egy szertelenül csapongó színpadi mese, magyarul első ízben felcsendülő dalokkal. A történet - Vian alakjának megfelelő bizarrsággal - a ravatalnál indul, hiszen élete egy gyerekkori szívbetegség miatt mindvégig a halál árnyékában telt. Tudta, hogy keveset fog élni, ezért gyorsan élt. Lázasan, türelmetlenül. Szíve egy moziban állt meg, harminckilenc évesen. Különleges színpadtechnikával, LED-világítással és tükrökkel hozza játékba a rendező a zseni életének főbb helyszíneit, a fiatalkori szerelmek őrületét, a Szabványügyi Hivatalt, a németek által megszállt Párizst, a földalatti mulatók világát, a romokból újjáépülő életet, Sartre-ot és körét.

Aztán a jazz, Duke Ellington és Miles Davis, a Saint-Germain pezsgő éjjeli világába nyerünk betekintést. Féktelen képzelet, életszomj és önfeledtség, egy vészjóslóan zörgő szívvel a fiatal mellkasban.
Az előadás időtartama: 100 perc
Szereposztás:
Kékkovács Mara - Michelle
Pálfalvy Attila - Paul
Széles Flora - Ursula
Cseh Dávid Péter - Boris
Rendezte: Kiss Csaba
 

 

Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK