2024.06.21., péntek - Alajos, LeilaZalaegerszeg időjárása

Programajánló

PROF. DR. BAGDY EMŐKE ELŐADÁSA: A CSALÁD JÖVŐJE, A JÖVŐ CSALÁDJA

2022. március 16. szerda, 15:37 - március 17., 00:00

PROF. DR. BAGDY EMŐKE ELŐADÁSA: A CSALÁD JÖVŐJE, A JÖVŐ CSALÁDJA
Helyszín: Balaton Színház

Időpont: 2022. 03. 16. , 18:00
Előadó: prof. dr. Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus

Gyakran halljuk, hogy a család intézménye krízisben, megszűnőben van. Mégis azt látjuk, hogy a társadalomnak ez a legkisebb sejtje mindent túlél, képes újjászerveződésre, megújulásra. Az előadásban a család jelenkori változásait gondoljuk végig.

A szerkezeti változásokat, a nukleáris, az egyszülős, a mozaik vagy rekombinált családformációkat és ezek keletkezésének hátterét. A családi szerepek változását, a férfi-nő esélyegyenlőségi viszonyok  tükrében: az anya és apaszerep módosulásait, a feminin és maszkulin relációk által okozott zavarokat, töréseket és kiegyenlítődéseket.

Foglalkozunk  a népesedéspolitikai helyzet történeti változásával, a nők munkába állási kényszere következtében előálló szocializációs folyamat változásokkal. A jelenkori generációs felgyorsulás során a húsz évente változó korszakok szülötteinek sajátosságaival, az X.,Y.,Z és Alfa generáció közötti különbségekkel és az egyes generációk sajátosságaival. Elemezzük a szingli kultúrát, a DINKI jelenséget, a megkésett identitásfejlődést, a kései házasodást, a házasságkötésektől való tartózkodás okait, a felnőtté válás késedelmeit és ennek kihatását a gyermekvállalásra.

Külön egységben vesszük sorra a családi élet egészségben tartó, vitalitás generáló hatásait, a „pelenkázz és tovább élsz” jelszó jelentését, a jó családi életnek az élettartam meghosszabbító hatását és a gyermekeink által nyert örömök testi-lelki hatásainak fennmaradásából eredő előnyöket. Végül pedig hitet teszünk a család szociális uterusz funkciója mellett, bizonyítva, hogy aki családban él, az esélyesebb a biztonságra, örömökre és megelégedettségre, esélyesebb, hogy boldog ember legyen.

Jegyár: 2.500 Ft

Jegyek kaphatók a Balaton Színház jegypénztárában, valamint a jegy.hu oladalon:

https://www.jegy.hu/program/a-csalad-jovoje-a-jovo-csaladja-132134

Forrás: https://goldmarkmk.hu/

 

Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK