2024.02.28., szerda - Ákos, BátorZalaegerszeg időjárása

Programajánló

RÓMA az "Örök Város" látogatással

2022. április 09. szombat, 14:45 - április 13., 00:00
Címkék: Utazás

RÓMA az "Örök Város" látogatással 

Assisiben


2022. április 9. - 13.

RÓMA az “Örök Város” látogatással Assisiben

Programjainkat az aktuálisan érvényben lévő szabályok és esetleges korlátozások szerint tudjuk megvalósítani.

Időpont: 2022.04.09. – 04.13.Jelentkezem!

Utazás: Nyugati típusú légkondicionált autóbusszal (hideg-meleg italok, DVD/CD lejátszó, nagybusz esetén WC is),

Elhelyezés: 3 éjszaka *** csillagos szállodában Róma mellett és 1 éj Assisi közelében, kétágyas zuhanyozós/WC-s szobákban, a szobák TV-vel,telefonnal is felszereltek

Ellátás: Reggeli (4 alkalommal a hotelekben), fakultatív vacsora 16 €/tól/fő/nap

Részvételi díj: 118 500 Ft/fő

Belépők: kb.95 €/fő

Minimum létszám 30 fő! Jelentkezési határidő:2022.március 20.

Program:

1. nap:
Indulás Keszthelyről/Hévízről hajnali 3 órakor. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Lendva-Maribor-Ljubljana-Trieszt-Mestre-Padova-Bologna-Firenze útvonalon Orvietoba.Felvonóval érkezés a tipikus „zebracsíkos” román kori dómhoz,ahol a Brizzo-kápolna világhírű freskóinak, melyet Michelangelo is alaposan tanulmányozott és a „Bolsenai csoda” misekendőjének megtekintése után rövid sétát teszünk a középkori hangulatú városban. Késő este érkezés a római szállásra (kb. 1.060 km),-fakultatív vacsora útközben-.

2. nap:
Reggeli után a csoport felfedezi az antik Rómát, a közel háromezer éves várost, amelynek története egy kicsit a világ történetét tükrözi. Az ókor, a kereszténység,a pápaság emlékei, a történelmi és művészeti alkotások, a festői terek, a parkok cédrusai, a ciprusos ligetek, a csobogó szökőkutak együtt egyedülálló hatást keltenek. A csoport aznap felkeresi a San Pietro in Vincoli templomot /Michelangelo: Mózes szobra látható itt/. Majd a Colosseum, Forum Romanum, Capitolium domb, Piazza Venezia a Traianus diadaloszloppal és II.Viktor Emánuel emlékműve láthatóak. Késő délután a Piazza Navona, Pantheon, a Trevi kút, a Spanyol Lépcső és a Santa Maria Maggiore bazilika kerülnek megtekintésre. Szállás mint előző este, fakultatív vacsora a szállodában.

3. nap:
Reggeli után ismerkedés a Vatikánnal. Először a Szt. Péter tér és bazilika megtekintése következik a Magyarok kápolnájával a bazilika kriptájában. Majd, aki akarja megcsodálhatja Róma csodálatos panorámáját a Michelangelo által tervezett kupolából – közlekedés lifttel-, séta az Angyalvárhoz. Ebédszünet. Délután( a fenti sorrend változhat) a Vatikáni Múzeumokat nézzük meg a híres Sixtusi kápolnával és Raffaello stanzáival. Késő délután a Szent Lépcsőt és a Lateráni bazilikát keresi fel a csoport, közlekedés a városban metróval és gyalog. Szállás mint előző este Rómánál fakultatív vacsorával.

4. nap:
Reggeli után felkeressük a falakon kívüli Szent Pál bazilikát, végül a Katakombák kerülnek megtekintésre. Búcsú Rómától. Délután látogatás az Appenninek lejtőin fekvő TIVOLIBA, amelynek legfőbb látványossága a reneszánsz stílusú Villa d’Este palota és főleg kertje 200-nál is több szökőkúttal, halastavakkal, kert alatti mesterséges barlangokkal. Már a császárok idejében népszerű városka, egykori nyári rezidencia manapság UNESCO világörökség része. Késő délután indulás észak felé. Szállás és fakultatív vacsora Assisi közelében.

5. nap:
Reggeli után Szent Ferenc nyomában járunk Assisi utcáin. A festői Umbriai táj varázsa és az UNESCO világörökség részét képező óváros felejthetetlen élményt nyújtanak. Hazautazás rövid pihenőkkel a már ismertetett útvonalon. Érkezés a késő éjszakai órákban Hévíz-Keszthelyre.

 

Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK