2021.09.22., szerda - MóricZalaegerszeg időjárása

Programajánló

STREET FOOD WEEKEND ZALAEGERSZEGEN

2018. június 01. péntek, 15:18 - június 04., 00:00

MÁSODIK ALKALOMMAL, ÚJRA: STREET FOOD WEEKEND ZALAEGERSZEGEN

2018. június 1-2-3., péntek-szombat-vasárnap
Dísz tér és környéke
Nem hagyományos büfé, nem hétköznapi, de egyszerű és gyorsan fogyasztható ételekkel. Ez a street food truck és a street food rövid összefoglalása.
Tavaly próbaképpen rendezték meg Zalaegerszeg belvárosában a Street Food Weekend programot, melynek tapasztalatairól és a folytatásáról tartottak sajtótájékoztatót a városházán.


Balaicz Zoltán polgármester elmondta: amikor 2014 őszén elkezdte a munkát az új városvezetés, fontosnak tartotta a rendezvények megújítását és új programok bevezetését. Ennek jegyében kapott új tartalmat az Egerszegi Advent, és vált Országos Vadpörkölt és Bor Fesztivállá az addigi szüreti hétvége. Emellett új elemként jelentkezett 2017-ben a Restart elnevezésű országos sportfesztivál, valamint ugyancsak 2017-ben az akkor még 2 napos Street Food Weekend is, amely minden várakozáson felül népszerű volt. A sikeren felbuzdulva idén 3 naposra bővülve várják az utcai ételek kedvelőit.

Horváth Szilárd, a Városmarketing Iroda vezetője a food truckerek véleményéből egy rövid videóösszeállítást is bemutatott, amiből kiderült: nemcsak a városlakók, de az ételkészítők is elégedettek voltak. Az idei rendezvény keretében több zalai kötődésű autó is érkezik majd a Dísz térre, ahol összesen 22 food truck várja majd az érdeklődőket. Szabó Zoltán szervező tájékoztatása szerint lesznek sültek, grillek, hamburgerek, óriás palacsinták, koktélok és borok, valamint sok más ínyencség is.

A program próbaképpen egy mini zenei fesztivállal is kiegészül, ami a Street Electronic Egerszeg nevet viseli. Szombaton késő délutántól hajnalig szórakozhatnak, táncolhatnak a város főutcájának közepén lévő Mimosában és előtte a résztvevők. Simon Tamás főszervező elmondta, hogy a környék és az ország hét neves lemezlovasa fog visszarepíteni bennünket az időben és idézi fel a régi, klasszikus elektronikus ütemeket.
A programot látványos elemekkel, kiegészítőkkel, fényekkel és táncosokkal igyekeznek színesíteni.

 

Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK