2024.07.25., csütörtök - Kristóf, JakabZalaegerszeg időjárása

Programajánló

Szabadtéri Pálos Szentmise - Kőtár avatás - Ásatási bemutató

2023. június 01. csütörtök, 13:14 - június 10., 00:00
Címkék:

2023. JÚNIUS 10., SZOMBAT, 11:30–13:30
Szabadtéri Pálos Szentmise - Kőtár avatás - Ásatási bemutató
Pálos Resort

2023-ban ötödik alkalommal szervezünk az örvényeshegyi Pálos Kolostor emlékére Zalacsány-Örvényeshegyen szabadtéri szentmisét.
Az Örvényesvölgy Fesztivállal együtt kerül megrendezésre 2023. június 9-11 között a Pálos Települések XI. Országos Találkozója, így számos település delegációját látja vendégül majd Zalacsány. A Szentmise az Örvényesvölgy Fesztivál nagyszínpadán kerül bemutatásra, látogatása belépőjegy váltása nélkül lehetséges lesz.
Tervezett program:
10:00 Vezetett ásatási bemutató az örvényeshegyi pálos kolostor emlékhelynél a Göcseji Múzeum munkatársainak közreműködésével
11:30 Szabadtéri Szentmise Puskás Antal a Magyar Pálos Rend tartományfőnöke és Kiss László esperes celebrálásában.

Közreműködik Maczkó Mária, Prima Primissima díjas népdalénekes.

13:00 Menet a kolostor emlékhelyéhez, közös imádság az emlékhelynél
További információ a Zalacsány-Örvényeshegyi Pálos Emlékhelyről: www.orvenyeshegy.hu
További programok és koncertek az Örvényesvölgy Fesztivál keretében, 19:30-kor Csík Zenekar koncerttel. A fesztivál részletes programja az www.orvenyesvolgy.hu oldalon érhető el. A fesztivál programjai, így a koncertek belépőjegy váltásával látogathatóak.

A Szabadtéri Pálos Szentmise és kísérő programjai Zalacsány Község Önkormányzata, a Magyar Pálos Rend, a Göcseji és Balatoni Múzeumok, a Zalacsányi Római Katolikus Plébánia, a Zalacsány-Örvényeshegyi Turisztikai Egyesület és a Zalacsány-Örvényeshegyi Hagyományőrző Alapítvány közreműködésével és együttműködésével valósulnak meg.

Az Örvényesvölgy Fesztivál programjai a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa Program, a Magyar Falu Program és az Agrárminisztérium Hungarikum Bizottsága támogatásával valósulnak meg.

Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK