2023.05.29., hétfő - MagdolnaZalaegerszeg időjárása

Programajánló

TAVASZ A MALOMBAN – TEMATIKUS GYÓGYNÖVÉNYNAPOK

2023. április 10. hétfő, 13:54 - április 29., 00:00

TAVASZ A MALOMBAN – TEMATIKUS GYÓGYNÖVÉNYNAPOK

04.10
A természet csodás kincseivel ismerkedhetünk a tavaszi időszakban is - pár órás előadások vagy akár 2 napos workshopok alkalmával.

A  tematikus gyógynövény napok a tavaszi időszakban is folytatódnak a Festetics Fűszerkert és Herbáriumban. Az érdeklődők fantasztikus gyógynövényekkel ismerkedhetnek meg Wágenhoferné Pohl Magdolna természetgyógyász-fitoterapeuta vezetésével.

Áprilisi programok:

Tavasz a Malomban – CSALÁDI NAP – Húsvét hétfőn is “Vissza a természetbe”! – Április 10. (Húsvét hétfő) 13.00-16.00
Ha már kellőképpen kilocsolkodták magukat a fiúk, a lányok pedig már igazán illatosak, mi lehetne jobb program délutánra, mint egy vidám mulatság a Malomnál? Gyógynövényekkel alkotunk egy igazán különleges, hazavihető, természetes összetevőkből közösen elkészített kicset, majd végigjárjuk együtt a Pajta melletti élőhelyeket, ahol talán még Zöldmanő is felbukkan a cincérlakok között. Szeretettel várjuk a családokat mihozzánk!
Részvételi díj: 3.000,- Ft/család (2 felnőtt, 2 gyermek) mely tartalmazza a kreatív alkotás díját, az elfogyasztott gyógynövényes finomságokat.

Tavasz a Malomban – Amiről a rügyek mesélnek – avagy mi is az a rügyterápia? – Április 22. (szombat) 13.00-14.00
Ahogy tavasszal a természet életre kel, úgy mi is képesek vagyunk megújulni és meggyógyulni a fiatal, rügybe fakadó növények segítségével. A gyenesdiási Rügyfakadás – Tavaszünnep rendezvényeihez kapcsolódóan egy igazán különleges természetgyógyászati ággal, a gemmoterápiával, vagyis a rügyek jótékony hatásaival fogunk megismerkedni, iteraktív módon. Kóstolóbal egybekötött előadásra várjuk az érdeklődőket a Fűszerkertbe!
Csak jó idő esetén!
A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött: kakukkfuporta@gmail.com

Tavasz a Malomban – CSALÁDI NAP – Nálatok laknak-e állatok? – Április 29. (szombat)
Éled a természet és benne a növények, állatok is érzik a tavaszt. Vajon ismeritek-e őket? Milyen állatok laknak a Malom környékén? Miért fontosak nekünk? Ismerkedjünk meg együtt a Malom környezetével, a benne élő állatokkal és növényekkel! Persze sok játékkal, mókával és közös gyógynövényes alkotással a Pajtában.
Részvételi díj: 3.000,-/család (2 felnőtt, 2 gyermek, további gyermekeknek 7 éves korig ingyenes, 7 éves kortól 500,- Ft, plusz felnőtt 1.000 Ft,-)

A foglalkozásokat, előadásokat Wágenhoferné Pohl Magdolna természetgyógyász-fitoterapeuta, a Kakukkfű Porta megálmodója és működtetője, a Festetics Fűszerkert és Herbárium üzemeltetője, Prima Primissima különdíjas gyakorló füvesasszony tartja.

Programváltoztatás joga fenntartva! Mindig aktuális információkért látogassa meg a Herbárium facebook oldalát.

További információ, bejelentkezés, egyeztetés:
Wágenhoferné Pohl Magdolna
20/348-6368, kakukkfuporta@gmail.com

A malom a 71-es főút felől autóval, míg a Balatoni Bringakörútról a Forrás-tanösvényen át közelíthető meg.
Cím: Gyenesdiás, Malom u. 7.
GPS: 46.765499, 17.299972

Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK